El procés participatiu no entrava en els plans del CATN, diu Reniu

El politòleg descriu a Torelló el camí fins arribar al 9-N i fa una crida a la participació

Redacció Osona.com
06 de novembre del 2014
Actualitzat a les 8:10h

Josep M. Reniu, a la Cooperativa de Torelló. Foto: ERC-JpT


Josep Maria Reniu, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), va omplir dimarts, 5 de novembre, la sala de la Cooperativa de Torelló, per parlar del nou 9-N i de l'endemà. El politòleg va exposar el camí traçat en els informes del CATN al president, on hi havia plasmades diverses vies de resposta davant una impugnació del Tribunal Constitucional de la consulta sobre la independència del 9-N i que no eren les del procés participatiu.

Reniu va afirmar obertament que el desllorigador passa per crear un mandat democràtic a través d'unes eleccions de caràcter plebiscitari, però que per al 9 de novembre és imprescindible una gran participació per continuar la pressió social i cívica vers el procés.

Els assistents van dialogar i preguntar sobre la viabilitat encara d'una tercera via, del paper de la diplomàcia, del procés constituent del nou estat català, de la declaració d'Independència o de la conveniència o no d'una llista unitària davant les eleccions plebiscitàries.

Per acabar l'acte, Jordi Casals, tinent d'alcalde i portaveu d'ERC-JpT, va afirmar que "estem més a prop que mai de la victòria i hem de superar les pors, els dubtes, les emprenyades i les decepcions i anar a votar el proper 9 de novembre".

Els assistents van fer un sentit aplaudiment de reconeixement a la tasca feta de l'ANC fins ara.

Resum de l’acte

Vídeo íntegre de l’acte
Arxivat a