El Patronat d'Estudis Osonencs organitza un cicle de conferències sobre medicina

El programa inclou un debat sobre la viabilitat de noves facultats de medicina

Redacció Osona.com
05 de novembre del 2014
Actualitzat a les 9:06h
Del 7 de novembre al 12 de desembre, el Patronat d’Estudis Osonencs organitza el cicle de conferències “Medicina avui”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Delegació d’Osona del Col·legi Oficial de Metges (COMB) i el Consultori Bayés de Vic. Seran tres conferències i una taula rodona, que se celebraran al Temple Romà de Vic, totes a partir de dos quarts de vuit del vespre. Es preveu que després de cada una de les xerrades s’obri un col·loqui entre totes les persones assistents i els ponents.

El doctor Antoni Bayés Genís, professor titular de la UAB i cap de cardiologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, serà l’encarregat d’obrir el cicle aquest divendres, 7 de novembre, amb la conferència “Medicina regenerativa”.

Divendres 14 de novembre serà el torn del doctor Bonaventura Clotet, cap de la unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i director de la Càtedra de la sida i malalties relacionades de la UVic-UCC, amb la conferència “Sida: situació actual”.

El doctor Xavier Gómez-Batiste, director de la Càtedra de cures pal·liatives de la UVic-UCC; i el doctor Albert Ledesma, responsable operatiu del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, oferiran el divendres 28 de novembre la xerrada “Cures pal·liatives. Atenció al final de la vida”.

Finalment, la taula rodona “Fa falta la creació de noves facultats de medicina?”, a càrrec del doctor Antoni Bayés de Luna, cardiòleg i catedràtic emèrit de la UAB; el doctor Ramon Brugada, degà de la Facultat de Medicina de la UdG; el doctor Josep Arimany, patró de la Fundació Universitària Balmes; i el doctor Marc Soler, del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, serà l’encarregada de clausurar el cicle, el divendres 12 de desembre.
Arxivat a