A la prova hi participen gairebé 200 atletes

Redacció Osona.com
03 de novembre del 2014
Actualitzat a la 13:13h
Tàvernoles va acollir diumenge, 2 de novembre, el cinquè Duatló de Muntanya en què hi van participar un total de 191 atletes. L'organització va anar a càrrec de el Club Natació Vic, l'Ajuntament de Tavèrnoles i la Federació Catalana de Triatló.

A les 10 es va disparar el tret de sortida al camp de futbol de Tàvernoles, des d'on els participants van iniciar la prova. La cursa consistia en cinc quilòmetres de cursa a peu, 20 quilòmetres en bicicleta BTT i altre cop tres quilometres més de recorregut a peu.

En la categoria masculina el podi va ser per a Francesc Freixer (Grup Esportiu Esteve), que va dominar amb diferència el tram en bicicleta, i va fer un temps total de 1:24:12. El segon classificat va ser Adrià Noguera (Club Triatló Lluçanès) amb un registre de 1:26:16. Adrian Merino (C.T.S.J. Abadesses) va ocupar el tercer lloc del podi, realitzant la prova amb un temps de 1:27:45.

A la categoria femenina la cursa va ser més ajustada i no va ser fins a l'esprint final que no és va decidir la victòria, que va es va endur Laura Terradas (Club Triatló Granollers). La segona i tercera classificades van ser Teresa Pons (Prat Distance triatló) i Montse Aranda (Prat Distance Triatló).

En la classificació per equips el guanyador de la categoria masculina va ser el Club Triatló Lluçanès, seguit per al CN Reus Ploms i el Club Medina Triatló. En el grups femenins el primer lloc el va ocupat el Club Triatló Granollers, el segon per Prat Distance Triatló i el tercer per  C.T.S.J. Abadesses.

Aquesta prova era la tercera i última del circuit Terra Endins, després del Duatló de Bellmunt i la cursa de Sant Galderic. El Duatló de Tavèrnoles va decidir la classificació general d'aquest circuit, en què Francesc Freixer es va col·locar en primer lloc seguit de Marc Casanovas i Gabriel Crosas.