Rècord d'assistència al Ball de Bruixes de Viladrau

Més de 1.200 persones van anar a veure l'espectacle, que va canviar d'ubicació

Redacció
03 de novembre del 2014
Actualitzat el 06 de novembre a les 12:04h

Imatge del Ball de Bruixes de Viladrau d'enguany. Foto: Luis Salinas


Més gent que mai va assistir al Ball de Bruixes de Viladrau d'aquest any. Prop de 1.200 persones van acostar-se a la localitat divendres, 31 d'octubre, per veure la tradicional dansa que com cada any té lloc la vigília de Tots Sants.

La representació d'enguany va comptar amb algunes novetats: canvi d'ubicació, nou vestuari, modificacions en algunes de les coreografies i millores en la il·luminació. Aquests canvis van facilitar la visió al públic -el ball es va fer en un espai més obert-, i van sumar espectacularitat a l'actuació.

El Ball de Bruixes de Viladrau és una representació teatral que recrea els judicis de les bruixes que van tenir lloc al poble entre 1618 i 1622. Segons explica la història la nit de Tot Sants de fa gairebé 400 anys, es va celebrar una junta de bruixes a Sant Segimon, al terme de Viladrau. Poc després, es van perseguir i ajusticiar totes les dones que hi van assistir a qui se les va acusar de bruixeria.

A banda del ball, emmarcat dins la Fira de la Castanya, durant el dia també hi van haver altres activitats, com la presentació del beuratge de bruixes (gintònic de castanyes),  el taller de maquillatge de bruixes i tardor, i la 17a edició del concurs de menjar castanyes, presentat aquest any pel periodista de RAC1, Marc Güell.

També es van es van lliurar els premis a la millor bruixa o bruixot, que van anar a parar en mans de Miquel Àngel, de Sant Cugat (categoria adults) i Joana Capdevila, de Manlleu (infantil).
 

Imatge de l'actuació d'aquest any. Foto: Luis Salinas