Roda de Ter congela les ordenances fiscals

ERC troba el suport de CiU per aprovar les taxes i els impostos per al proper exercici

Redacció Osona.com
31 d'octubre del 2014
Actualitzat el 01 de novembre a les 8:25h
El ple de l’Ajuntament de Roda de Ter, celebrat el passat dimarts, va aprovar la congelació dels impostos i taxes municipals per al 2015.  Hi van donar suport l’equip de govern (ERC) i CiU. IPR es va abstenir.

El regidor d’Hisenda, Roger Corominas, va destacar l’esforç que ha fet l’Ajuntament per “no apujar impostos i taxes”. I, com exemple, va posar el cost del servei de recollida de deixalles que l’any vinent suposarà un 2,05% superior al d’aquest any. Corominas va assegurar que aquest increment no repercutirà en els veïns i va recordar que aquesta taxa no s’ha augmentat en els últims quatre anys i que fins i tot en el cas dels comerços l’any passat es va abaixar.

Corominas va assegurar que amb aquesta modificació de les ordenances fiscals l’Ajuntament de Roda de Ter “busca la congelació dels rebuts” de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Per això, es baixa el tipus impositiu de 0,54% al 0,53% per tal de buscar que el rebut de l’any següent sigui similar al d’aquest any. Corominas va afegir que cal tenir en compte que aquest 2014 els rebuts de l’IBI ja han baixat de mitjana a l'entorn del 9%.

Els dos grups de l’oposició assistents al ple van lamentar que els valors de la quota de l’IBI no arribin encara als del anys 2009 i 2010. L’alcalde, Jordi Serra, va recordar que, arran de la revisió cadastral que es va fer fa uns anys, a Roda les finques tenen un valor “desorbitat”, però va afegir que de cara l’any que ve aquest valor cadastral es podrà abaixar encara més. Per la seva part, IPR també va criticar que no s’hagués fet un esforç en la reducció de les taxes de la llar d’infants.
 

Més informació sobre les ordenances fiscals

Més informació sobre el ple

Arxivat a