El cap de llista del PP de Tona, expulsat del Parlament per esvalotador

Núria de Gispert ha fet fora de l'hemicle un grup d'espanyolistes entre els quals hi havia Francisco Ribas | Un dels membres del grup ha fet la salutació feixista

Quico Sallés
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 19:38h
Francisco Ribas, sortint de l'hemicicle del Parlament
Francisco Ribas, sortint de l'hemicicle del Parlament | TV3


Núria de Gispert ha expulsat avui del Parlament mitja dotzena d’espanyolistes que estaven alterant l'ordre. Durant la sessió de control celebrada aquest matí, sis membres del moviment 12 d'Octubre es dedicaven aplaudir cada intervenció contra el 9-N de Ciudadanos i el PP. La vicepresidenta del Parlament els ha cridat l'atenció fins a dos cops i al tercer ha ordenat expulsar-los. Un d'ells s'ha acomiadat fent la salutació feixista i cridant "¡Viva España!".

Entre els expulsats hi havia Francisco Ribas, candidat del PP a les properes eleccions municipals de Tona. Ribas va ser fa uns mesos el protagonista d’una polèmica picabaralla amb el director de l’escola pública d’aquesta població, on va reclamar que s’impartissin més hores lectives en castellà.

Ribas, en declaracions en aquest diari, diu que l'única cosa que reivindicava al Parlament era que els col·legis són per "ensenyar i no per adoctrinar", tal com es podia llegir en una pancarta. "A títol personal, el 12 d'Octubre ha fet el que volia i els altres hem estat respectuosos en tot moment", ha afegit.

Ribas té 37 anys i en fa 11 que viu a Tona. El nou representant popular es va presentar amb la intenció d’aconseguir representació a l’Ajuntament.  El PP no ha tingut mai cap regidor a Tona. A les passades eleccions, ni tan sols es va presentar en aquesta població. El 2007 va aconseguir 51 vots (1,46%) i el 2003, 104 (2,87%).
 

Francisco Ribas. Foto: Adrià Costa

Arxivat a