Adif farà obres per evitar despreniments als marges de la línia de tren

Els treballs, que tenen un pressupost de 875.500 euros, s’exeutaran a la Garriga, Centelles, Balenyà i Orís

Redacció Osona.com
29 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 10:05h
Adif ha licitat per un import de 875.500 euros les obres de tractament de quatre trinxeres de la línia Barcelona-Puigcerdà per "minimitzar la probabilitat de despreniments de vegetació o d'altres materials sobre la via". Les trinxeres són les parets de terra que hi ha a banda i banda de la via del tren. Les actuacions es faran en trams dels municipis de la Garriga, Centelles, Balenyà i Orís. Les obres consistiran en la col·locació de malla galvanitzada i en el reforç dels materials rocosos, entre d'altres.

Els treballs també consistiran en la tala d'arbres "amb prèvia autorització de les administracions competents i després d'un marcatge exacte de les unitats a eliminar", segons especifica Adif a través d'un comunicat.

De forma paral·lela es portarà a terme la instal·lació de cablejat d'acer en una superfície de 1.100 metres quadrats. Adif ja va licitar unes obres d'adequament de trinxeres per un import d'1,7 milions d'euros a Parets del Vallès, Figaró-Montmany, Sant Martí de Centelles, Aiguafreda i Centelles.