El PP denunciarà a cada municipi els responsables del «país groc»

El partit assegura que "és una mostra d'incivisme" que "embruta" la via pública i que "pot ser constitutiu d'una infracció administrativa" | La campanya ha arrelat amb força a Osona

B.F.
28 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:43h

Les teles grogues onejant al cingle de Cabrera. Foto: Josep Maria Montaner


El president del PP a la demarcació de Barcelona, Alberto Villagrasa, creu que la campanya país groc de l'ANC i Òmnium Cultural per reclamar el 9 de novembre "és una mostra d'incivisme que embruta les ciutats, perjudica els arbres i espatlla el mobiliari urbà i els monuments, la conservació i manteniment dels quals es paga amb els diners de tots els habitants del municipi". Per aquest motiu, aquest dimarts ha animat els seus regidors a "denunciar" la campanya, perquè "vulnera" tot un seguit d'ordenances i "pot ser constitutiu d'una infracció administrativa".

La campanya ha arrelat fort a Osona, on s'han desplegat tot un seguit d'accions que s'allargaran fins al 9 de novembre. Les més espectaculars s'han pogut veure aquest cap de setmana, amb la pintada de l'antiga discoteca Roc 34 de Vic, i unes gegantines teles grogues penjades al cim de Cabrera, visibles des de molts punts de la comarca.

Segons el PP, la campanya "s'està duent a terme en connivència amb els alcaldes i equips de govern municipals, com posa en evidència l'absoluta inacció per part dels departaments municipals competents en el manteniment i ordre a la via pública".

Si els regidors del PP denuncien les accions dutes a terme a cada municipi, "la denúncia permetrà conèixer els autors de les infraccions, els quals hauran d'assumir el cost econòmic, via sanció administrativa, que comporti la reparació dels danys causats", creu Villagrasa. Cal recordar que a Osona el PP no té ni un sol regidor en cap dels 51 ajuntaments.

Segons el PP, "si el govern municipal infringeix les normatives que ells mateixos han establert, no tindran cap autoritat moral per exigir als seus ciutadans el compliment de les mateixes".
 

Voluntaris de l'ANC de Ribes de Freser, guarnint de groc el balcó del Casal Municipal. Foto: Adrià Costa.