L'Arxiu Fotogràfic i la Revista de Taradell, a Internet

La col·lecció recull 1.275 fotos, que van des de finals del segle XIX fins a l'actualitat

Redacció Osona.com
23 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 14:16h
Algunes de les fotografies que conté l'Arxiu Fotogràfic de Taradell ja es poden consultar a través d'Internet. La pàgina web per accedir-hi és: Trencadís, el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona.

La col·lecció recull un total de 1.275 fotografies del municipi, que van des de finals del segle XIX fins a l'actualitat. Les imatges mostren la transformació urbana i paisatgística de la localitat, així com les tradicions i la vida associativa durant i després de la Guerra Civil.

La finalitat de Trencadís és impulsar i fer difusió de la cultura local amb l'accés a tot tipus de materials de qualitat de caire cultural. També vol donar conèixer col·leccions úniques o poc conegudes del patrimoni de les biblioteques i preservar els documents antics. D'altra banda s'anima als usuaris a col·laborar amb el web enviant informació sobre les imatges per tal de documentar-les.

A més, a través d'aquest espai virtual també es pot consultar una part de la Revista de Taradell. A hores d'ara només s'han digitalitzat els primers vint anys de la revista (1949-1968), però es preveu que d'aquí poc ja estiguin disponibles la resta de números de la publicació fins el 2009.
Arxivat a