Aquest cap de setmana torna l'horari d'hivern

Redacció
22 d'octubre del 2014
Actualitzat el 24 d'octubre a les 7:52h
La matinada de dissabte a diumenge caldrà endarrerir una hora els rellotges. D'aquesta manera quan siguin les tres es tornarà a les dues. Així, es podrà gaudir una hora més de dormir, de disbauxa o del que convingui. Set mesos després es torna a implementar l'horari d'hivern per millorar l'eficiència en la despesa energètica. El canvi es produeix de manera harmònica arreu de la Unió Europea.

L’estalvi relacionat amb el canvi horari, segons explica el Departament d'Empresa i Ocupació, es genera durant l’horari d’estiu, ja que és quan hi ha més llum diürna natural: s’avança el rellotge per no desaprofitar les hores de sol al matí i tenir més hores de llum natural a la tarda. Així s’aconsegueix reduir el consumir d’energia en il·luminació artificial.

L’endarreriment del rellotge a l’hivern, en canvi, permet tenir llum natural a primera hora del matí, que és quan es produeixen la majoria de desplaçaments, sense afectar el consum d’energia en matèria d’il·luminació, ja que disposar de més llum natural a les tardes no compensaria el consum addicional d’energia per il·luminar una hora més de foscor als matins.