Manlleu modifica el calendari de les rotondes a causa dels danys de l'aiguat

La reparació de les destrosses ascendeix a més d'un milió d'euros | Les obres de la cruïlla del carrer de la Cavalleria i la carretera d'Olot es posposen perquè el trànsit "no sigui un caos"

Elvira Vilardell
21 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 9:59h
Un operari al canal industrial de Manlleu, dimarts
Un operari al canal industrial de Manlleu, dimarts | A. Costa

Josep Maria Anglada, Pere Prat i Pep Mas a la roda de premsa d'aquest dimarts. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament de Manlleu ha informat aquest matí, 21 d'octubre, sobre l'estat actual de les instal·lacions i àrees afectades per l'aiguat del passat 5 de setembre, així com de les actuacions previstes per reparar els danys. L'acte ha tingut lloc a la sala de sessions del consistori i ha anat a càrrec de l'alcalde de la localitat, Pere Prat; el regidor de Promoció Econòmica i de Ciutat, Josep Maria Anglada; i el regidor de serveis Territorials, Habitatge i Esports, Pep Mas.

Les obres més importants són les que es faran al passeig del Ter, que és un dels espais més perjudicats per l'aiguat. A dia d'avui s'està elaborant un projecte -que s'ha de tenir enllestit el desembre- per refer tot el tram, les obres del qual començaran a principis del 2015.

Un altre de les instal·lacions que va quedar afectada per la pluja va ser el pavelló, del qual, a causa de l'aigua, se'n va haver de retirar el parquet. L'actuació de l'Ajuntament preveu arreglar el sòl d'aquest equipament, així com els altres desperfectes. De moment, els equips esportius que no poden utilitzar aquest espai es desplacen a les escoles i instituts de la localitat o bé a altres pavellons de la comarca.

D'altra banda, el consistori també arreglarà el mur de davant del pavelló, el qual es reforçarà perquè en cas d'un aiguat no es torni a repetir la mateixa situació. Es repararà també el tram baix de l'avinguda de Roma, així com els camins rurals, on s'hi posarà grava. A més, també s'han dut a terme tasques de neteja al torrent de la Coromina i al torrent del Poquí i es preveu realitzar-les pròximament al torrent del Paré.
 

Un treballador de la brigada municipal reforça el mur del canal industrial, a la zona del pavelló, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa


L'Ajuntament té previst destinar 1.079.000 euros aproximadament per dur a terme les obres, tot i que el cost final de les reformes encara no es coneix. Si bé, tal hi com va informar aquest diari, s'estimava que la partida destinada al passeig del Ter fos de 600.000 euros, i la de les instal·lacions del pavelló d'uns 100.000 euros, encara no se sap del cert el cost exacte, ja que el procés d'adjudicació d'obres continua obert. Així doncs, fins que no hi hagi una empresa concreta que se'n faci càrrec no es podrà determinar l'import de manera precisa.

El finançament prové de la Diputació de Barcelona i altres administracions -que assumeixen al voltant d'un 70% de les despeses- i de partides d'obres que el consistori no havia adjudicat. Prat ha explicat que a causa d'aquestes reformes imprevistes, l'Ajuntament no podrà invertir en algunes de les millores que contemplava, com ara asfaltar alguns carrers. L'alcalde també ha volgut “demanar paciència” als ciutadans i ha assegurat que estan actuant tant de pressa com poden, però que el "projecte de reformes és complex" i cal temps.

Les dues rotondes i l'eixamplament del pont de can Moles segueixen en peu

Durant l'acte, l'alcalde de Manlleu ha anunciat que, tot i els contratemps, l'eixamplament del pont de can Moles i la construcció de dues noves rotondes al passeig Sant Joan tiren endavant.  

La construcció de la rotonda al pont de Can Molas, amb passeig del Ter i carrer del Pont, -que es va adjudicar la setmana passada- s'iniciarà al novembre i es preveu que acabi el gener. L'altre, prevista a la cruïlla del carrer de la Cavalleria i la carretera d'Olot, no es podrà construir fins que s'acabin les obres del passeig del Ter ja que, segons Prat, no es vol que el “trànsit sigui un caos”.

Tal hi com va explicar aquest diari, aquestes reformes, emmarcades dins el programa d'inversions en obres d'infraestructura, costaran gairebé 2 milions d'euros i aniran a càrrec de la Diputació de Barcelona.
 

El tram del mur del canal industrial de Manlleu, esfondrat per les tempestes del passat 5 de setembre. Foto: Adrià Costa

Arxivat a