Un veí denuncia l'Ajuntament de Sant Martí de Centelles perquè li molesta el cant dels galls

La prova de sonometria va determinar que els sons superaven els 50 decibels

Redacció
20 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 18:32h
Un veí de Sant Martí de Centelles ha presentat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament d'aquest municipi per les molèsties generades pels cants dels galls. El denunciant es queixa que, malgrat les diverses protestes, l'Ajuntament no ha pres cap mesura per acabar amb el soroll dels "quatre galls, cinc oques i dos gossos" d'un altre veí del poble.

La demanda posa de manifest que el cant dels galls supera els 50 decibels permesos i arriba fins els 61 decibels. L'escrit considera que aquests animals s'han de classificar com a "no adequats per tenir en un entorn residencial" perquè "no permeten dormir a la nit i emprenyen tot el dia".

A més, el denunciant assegura que els sorolls “estan violant sistemàticament els drets fonamentals invocats a la Constitució Espanyola sent l'Ajuntament de Sant Martí de Centelles responsable per la manca d'activitat”.

L'osonenc va presentar l'any 2013 dues queixes al consistori per demanar que "es prenguessin les mesures necessàries per evitar aquestes molèsties". Davant les protestes l'Ajuntament va sol·licitar una prova de sonometria a la Diputació de Barcelona que va determinat que el cant dels galls superava els nivells permesos per la llei. El consistori va instar el propietari dels animals a prendre les mesures necessàries per acabar amb el problema, tot i que l'Ajuntament -amb qui ha parlat aquest diari- no ha especificat quines.

En el darrer escrit presentat per l'osonenc, el denunciant sol·licita al consistori que porti a terme “l'execució subsidiària en cas d'incompliment” per tal de de “preservar els drets fonamentals” de la seva família a la intimitat personal i familiar i a la “inviolabilitat del domicili". D'altra banda, l'Ajuntament assegura que ha seguit el cas i que té previst demanar una nova prova de sonometria per veure si les mesures que va prendre el propietari dels galls van ser les adequades o no.