La gigaenquesta arriba a tots els municipis d'Osona amb un to festiu

La iniciativa ha mobilitzat centenars de voluntaris | Vic va acollir dissabte una gigafesta

Redacció Osona.com
20 d'octubre del 2014
Actualitzat el 22 d'octubre a les 10:18h

Gigaenquesta a Gurb. Foto: ANC Osona


La gigaenquesta, la campanya porta a porta de l’ANC i Òmnium Cultural per definir com s’hauria d’encarar una Catalunya independent, ja ha arribat a tots els pobles i ciutats d’Osona, després que aquest cap de setmana s’hagi feta 23 municipis més. D’aquesta manera, es tanquen tres caps de setmana de gigaenquesta, si bé els propers dies els voluntaris seguiran picant les portes on encara no s’ha pogut arribar.

La gigaenquesta ha estat possible gràcies a les implicació de centenars de voluntaris que recorren casa per casa. Només a Vic es van mobilitzar uns 500 voluntaris.

En concret, aquest cap de setmana, la gigaenquesta s’ha fet a Alpens, El Brull, Espinelves, Lluçà, Les Masies de Voltregà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Bartomeu del Grau, Sant Boi de Lluçanès, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Martí d'Albars, Sant Martí de Centelles, Sant Sadurní d'Osormort, Santa Cecília de Voltregà, Seva, Sobremunt, Tavèrnoles, Vic i Viladrau.

Activitats paral·leles

Coincidint amb la gigaenquesta a Vic, dissabte a la tarda també hi va haver una gigafesta a la plaça Major, amb un munt de globus grocs i vermells, com els colors de la senyera. La plaça es va omplir sobretot amb un públic familiar per fer un mosaic de globus i per seguir l’actuació del grup de versions Boys Damm.

Francesc Comes, coordinador de l’ANC Vic; Eulàlia Espona, coordinadora de l’ANC Osona; i Marc Sardà, vicepresident d’Òmnium Cultural a Osona, van agrair la feina dels voluntaris i van animar a la mobilització en la campanya “Ara és l’hora”.
 

Gigafesta a la plaça Major de Vic. Foto: ANC Osona