Mireia Subirana, nova degana de la Facultat de les Ciències de la Salut de la UVic-UCC

L'elecció de la directora de cures del Consori Hospitalari de Vic tanca el polèmic procés de selecció

per Redacció Osona.com, 18 d'octubre de 2014 a les 08:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Mireia Subirana Foto: UVic-UCC

La comissió executiva del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) ha aprovat aquest divendres, 17 d’octubre, en sessió plenària, la incorporació de la doctora Mireia Subirana, directora de cures del Consorci Hospitalari de Vic (CHV), com a nova degana de la Facultat de les Ciències de la Salut i del Benestar (FCSB) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), en substitució de la doctora Marga Pla. D’acord amb l’Hospital Universitari de Vic, aquesta serà la primera plaça vinculada, o sigui, que la doctora Subirana continuarà exercint el seu càrrec com a directora de cures del CHV.

D’aquesta manera, es tanca la polèmica pel controvertit procés de selecció. En un primer moment, el càrrec es va declarar desert. La comissió va considerar que no s’havia trobat cap currículum que respongués als nous reptes que s’obrien en un futur immediat en relació a la internacionalització, la recerca i també el projecte de la nova Facultat de Medicina, i va decidir obrir un altre procés de selecció.


Ara, aquest procés ha estat molt més competitiu, amb 10 candidats “extraordinàriament bons”, segons fonts de la FUB. “Subirana compta amb un extens currículum docent, professional i de direcció d’equips, i amb una llarga bibliografia científica que fan que sigui el perfil idoni per assumir el deganat per als propers anys”, expliquen les mateixes fonts.

Mireia Subirana Casacuberta és doctora en Salut, Benestar i Qualitat de Vida per la Universitat de Leeds; directora de Cures del CHV; professora i coordinadora de Recerca i Qualitat de l’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, i de la Universitat Autònoma de Barcelona; membre del comitè d’experts de la Central de Resultats de l’Observatori del Sistema de Salut de Catalunya; i membre de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de Salut de Catalunya i Balears.

 
Durant la reunió plenària del Patronat s’ha fet una menció especial a la doctora Pla, agraint-li la gestió desenvolupada durant els anys que ha exercit el deganat de la Facultat.


Per altra banda, també s’ha explicat la reorganització d’Eumo_dc amb la creació de la nova unitat anomenada U_MEDIA que, entre d’altres reptes, ha de liderar l’estratègia digital de la UVic-UCC. Finalment, s’ha proposat i s’ha aprovat el nomenament de  Núria Barniol com a directora del Campus Professional UVic i de Teknós. També s’ha nomenat el doctor Gerard Coll-Planas com a director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de la Dona en substitució de la doctora Francesca Bartrina que va traspassar ara fa uns mesos.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació