El cònsol general del Japó visita Sant Julià de Vilatorta

Hiroyuki Makiuchi va inaugurar l'exposició de pintures d'ikebanes que acull la localitat

El cònsol general del Japó, Hiroyuki Makiuchi, firmant el llibre d'honor de l'Ajuntament
El cònsol general del Japó, Hiroyuki Makiuchi, firmant el llibre d'honor de l'Ajuntament | Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta
Redacció
16 d'octubre del 2014
Actualitzat el 17 d'octubre a les 7:06h

El cònsol general del Japó, Hiroyuki Makiuchi, va inaugurar dissabte 11 d'octubre, l'exposició de d'ikebanes a l'Aula de Cultura de Sant Julià de Vilatorta. La mostra pictòrica, de Dolors Viladelprat, s'engloba dins les jornades organitzades per Terra de Tupinots sobre aquesta art floral japonesa.

Durant l'acte la violinsta Núra Güell va interpretar una peça en presència del cònsol i la seva esposa, així com de les autoritat locals. La inauguració va acabar amb la firma de Hiroyuki Makiuchi al llibre d'honor de l'Ajuntament de la localitat.

Les jornades sobre l'ikebana continuen aquest cap de setmana amb un taller i la posterior exposició de les obres realitzades durant el mateix. Les activitats es van iniciar dissabte passat, 11 d'octubre, on els presents van poder assistir a la conferència audiovisual de la mà d'Anna Sabaté, a més d'altres activitats.

L'ikebana és una de les arts tradicionals japoneses més famoses que té el seu origen en el budisme. Les composicions florals sorgides d'aquesta tècnica segueixen unes normes estrictes i rigoroses: els tres punts d'un triangle que representen el cel, la terra i l'home. Tiges, fulles i flors, s’estructuren de forma natural representant cadascuna de les estacions de l'any.