Cap de setmana boletaire a Sant Hilari Sacalm i a Arbúcies

La Fira de la Micologia i el Bolet i la Fira de Tardor porten xerrades i tallers als municipis

Elvira Vilardell
16 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 15:27h

Una de les edicions de la Fira del Bolet i de la Micologia de Sant Hilari Sacalm. Foto: Jose Manuel Gutiérrez


Els bolets seran els protagonistes de les fires de Sant Hilari Sacalm i Arbúcies durant el cap de setmana del 18 i 19 d'octubre. La Fira de la Micologia i el Bolet tindrà lloc a Sant Hilari, mentre que Arbúcies acollirà la Fira de Tardor. Tot i que les iniciatives se celebrin en localitats diferents són complementaries i volen oferir una millor experiència al visitant.

La Fira de la Micologia i el Bolet, que compleix la seva 13a edició, comptarà amb un programa ple d'activitats. Hi haurà rutes guiades de la mà d'un micòleg , gimcanes per caçar bolets, actuacions pels menuts, exposicions i passejades amb burricleta, entre altres.

A més, els restaurants de la localitat cuinaran els seus plats utilitzant els bolets com a ingredients destacat i els bars serviran tapes d'aquest producte. Com a novetat aquest any s'ha organitzat un concurs de fotografia, així com un curs sobre micologia que s'impartirà els 16,17 i 18 d'octubre a a l'Espai Acua. Els que s'hi vulguin inscriure ho poden fer al Museu de les Guilleres per un preu de 15 euros.

La imatge i els tallers també seran presents a la Fira de Tardor d'Arbúcies que dissabte 18 al matí ha organitzat un curs de fotografia bolets. L'esdeveniment comptarà amb altres actes destacats com la presentació de l'inventari del Patrimoni Cultural Immaterial del Montseny o l'actuació castellera a mà dels Sagals d'Osona i els Xics de Granollers.

A més, diumenge al matí se celebrarà el 22è Concurs de boletaires del Montseny. La fira acabarà amb una castanyada popular a la plaça de la Vila, que amenitzarà el grup d'animació musical Graiatus. 
 

Programació de la Fira de la Micologia i el Bolet

Programació de la Fira de Tardor