El Govern blinda la continuïtat del Consorci del Moianès

Joana Ortega anuncia que l'ens, amenaçat per la LRSAL, s'adscriurà a la Diputació de Barcelona encara que no s'hagi creat la comarca

Redacció Osona.com
16 d'octubre del 2014
Actualitzat el 21 d'octubre a les 12:49h
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dimecres durant el ple del Parlament que el Consorci del Moianès s'adscriurà a la Diputació de Barcelona per evitar que desaparegui el 31 de desembre. Aquest és el perill que corria aquest ens amenaçat per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) que estableix que els consorcis s'han d'adscriure a un ens administratiu abans de l'any que ve. Ortega ho ha dit després que el diputat d'ERC, alcalde de Moià i president del Consorci del Moianès, Dionís Guiteras, hagi interpel·lat al Govern per demanar-li que fixi un calendari per a la creació de la comarca del Moianès.

Una de les principals preocupacions dels deu municipis que promouen la comarca del Moianès era la possible desaparició del Consorci a causa de la LRSAL. impulsada pel govern espanyol. El Govern ha recollit la petició i ha assegurat la supervivència de l'ens, una possibilitat que estava en perill, ja que es veu complicat que la creació de la comarca del Moianès es pugui fer efectiva abans de final d'any (la qual cosa desbloquejaria la situació, ja que el Consorci passaria a ser l'òrgan gestor de la nova comarca).

Així, Joana Ortega, ha anunciat l'adscripció del Consorci a la Diputació de Barcelona, de manera que "la seva continuïtat està assegurada i, per tant, hem salvat l'escull que més ens anguniava". "La nostra prioritat sempre ha estat assegurar la continuïtat dels serveis que el Consorci presta als ciutadans", ha expressat Ortega.

La futura comarca del Moianès serà a 42a del país i estarà formada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja, Santa Maria d'Oló i Moià, que en serà la capital. Aquestes poblacions pertanyen actualment a les comarques del Bages, el Vallès Oriental i Osona. Collsuspina és l'únic municipi osonenc que queda integrat al Moianès.
 

Més informació, des de ManresaInfo.cat