El Museu del Ter acull un seminari internacional sobre paisatges i aigua

La jornada està organitzada per l’Observatori del Paisatge de Catalunya

Redacció Osona.com
14 d'octubre del 2014
Actualitzat a la 13:32h
L’Observatori del Paisatge de Catalunya organitza aquesta setmana, els dies 16 i 17 d’octubre, el seminari internacional “Paisatge, patrimoni i aigua. La memòria del territori”, al Museu del Ter de Manlleu. El seminari comptarà amb la presència d’experts internacionals vinculats a l’estudi del territori i la hidrologia, a més de representants de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de l’Institut per al Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA).
 
Les jornades parteixen de la base que l’aigua ha estat, tradicionalment, un dels principals elements articuladors del paisatge i generadora de patrimoni històric. El seminari es distribuirà en tres blocs, el primer dedicat al paisatge, l’aigua i la planificació; el segon, al paisatge fluvial en l’art i el cinema; i el tercer, al patrimoni i usos del paisatge fluvial.
 
Entre els temes que es debatran figura la influència de les estructures hidroelèctriques en la transformació del paisatge pirinenc, els casos d’Holanda, Padània i del riu Ter, els paisatges agraris i el pla d’usos dels embassaments de l’ACA. El debat finalitzarà amb una sortida sobre el terreny, a càrrec del Museu del Ter, en relació amb el paisatge fluvial i el patrimoni industrial.
 

Programa i horaris



 
Arxivat a