Perafita recorda els Puig, fills il·lustres que van morir a la Guerra de Sucessió

L'historiador Jaume Sobrequés, cap de cartell d'un programa carregat de propostes

Els gegants de Prats, aquest diumenge a a la Diada dels Puig de Perafita.
Els gegants de Prats, aquest diumenge a a la Diada dels Puig de Perafita. | Diada dels Puig de Perafita
Redacció Osona.com
13 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:07h

Els gegants de Prats, aquest diumenge a a la Diada dels Puig de Perafita. Foto: Diada dels Puig de Perafita

 

Foto: Diada dels Puig de Perafita

Perafita va commemorar aquest cap de setmana, els dies 10 i l'11 d'octubre, el tricentenari de Jaume Puig i els seus fills amb un programa carregat de propostes. Aquest va ser l'últim acte de commemoració del Tricentenari a la comarca, abans de la consulta del 9-N. Les jornades les va organitzar l'Ajuntament de Perafita juntament amb altres entitats del Lluçanès.

El dissabte es van complir 300 anys i un mes que Jaume Puig de Perafita va morir defensant la barricada del Pla de Palau a Barcelona. Puig i els seus fills sempre van ser fidels a la causa dels austriacistes i són probablement els lluçanesos que van tenir un paper més destacat durant la Guerra de Successió.

La celebració va començar el divendres a les vuit del vespre a l'església, on els Lluçaveus van ser els protagonistes del concert "Cantem la Nostra història". L'endemà al matí, es va fer una caminada circular de Perafita a Sant Boi de Lluçanès que va recórrer els indrets més destacats durant la Guerra de Successió.

Després, van tenir lloc diverses presentacions de llibres entre les que destaca l'obra "La guerra de successió al Lluçanès", de Josep Albet Planes i Ton Baig. Quan l'acte va finalitzar, es va fer una taula rodona per parlar sobre els Puig i el conflicte on hi va participar l'historiador Jaume Sobrequés. La tarda la van encetar els bastoners i geganters de Prats de Lluçanès amb un cercavila i es va acabar amb una obra de teatre al pavelló.
 

Programa d'actes

Història sobre Jaume Puig i la seva família / Ajuntament de Perafita

 

Actuació de Jaume Arnella. Foto: Diada dels Puig de Perafita
 

El balcó de l'Ajuntament de Perafita guarnit de groc. Foto: Diada dels Puig de Perafita