El Trail del Bisaura omplirà Sant Quirze amb quasi 500 atletes

Es manté el format de tres recorreguts a l'espera de fer l'ultra de 80 km el 2015

Arnau Urgell
10 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 11:38h
Gerard Morales i Ernest Ausiró, al primer Trail del Bisaura
Gerard Morales i Ernest Ausiró, al primer Trail del Bisaura | JM Montaner

Gerard Morales i Ernest Ausiró, al primer Trail del Bisaura. Foto: Josep Maria Montaner
 

Quasi 500 atletes disputaran aquest diumenge 12 d'octubre la segona edició del Trail del Bisaura. La prova, amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora, repeteix el format estrenat l'any passat amb tres recorreguts d'11, 20 i 44 quilòmetres. Per al 2015 deixen l'ultra de 80 quilòmetres que esdevindrà la cursa que “sempre havíem somniat”, segons Toni Font, director del Trail del Bisaura.

Sant Quirze de Besora, amb tot just 2.000 habitants, és la capital del Bisaura, situat entre el nord d'Osona i el sud del Ripollès. Aquest diumenge s'omplirà per acollir els vora 500 corredors de la segona edició d'una cursa que recorre els paratges d'aquest territori. “Un dels avantatges de fer-ho en un poble petit és que, malgrat tenir pocs recursos, la gent s'hi aboca”, assenyala Toni Font. En aquest sentit hi haurà “animació” en punts com el Castell de Besora, amb Miquelets del 1714; un grup de dimonis dels Pastorets del poble a la Pujada de l'Infern així com un acordionista a la pujada a Bellmunt.

Altres punts emblemàtics per on passa la cursa són la zona dels Bufadors, el coll de l'Home Mort, el Salt del Mir o el Castell de Montesquiu. De fet, tots aquests paratges formen part d'un recorregut inicial d'una vuitantena de quilòmetres. “Nosaltres sempre havíem somniat amb un recorregut que passava per tot el Bisaura però vam decidir començar amb peus de plom”, assenyala Toni Font. Per aquest motiu van optar per fer dues edicions amb trail, mitja i la “curta” mentre que l'ultra la faran segur el 2015.

Tot i la gran participació popular enguany no hi haurà corredors d'elit com Gerard Morales, la jove basca Leire Fernández, Ernest Ausiró i Judit Franch, que van participar a la primera edició. Sí que repetirà l'osonenc Manel Amor, segon classificat al trail de 44 quilòmetres del 2013.

NacióMuntanya cobrirà el Trail del Bisaura amb una crònica, les classificacions i una completa galeria de fotos.

Galeries de fotos

Fotos del Trail del Bisaura 2013 (Josep Maria Montaner)