Quatre artistes expliquen la seva lluita contra la malaltia mental

Inauguració a Vic de l'exposició gràfica "Estables! Inestables!"

Redacció Osona.com
09 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 16:36h

Cartell de l'exposició 'Estables! Inestables!'


La sala d’exposicions de l'Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic inaugura aquest divendres 10 d'octubre a les 19:30 hores l'exposició "Estables! Inestables!". Els autors de la mostra són quatre artistes osonencs que tenen o han tingut problemes de salut mental. L'exhibició constarà de trenta cartells de disseny gràfic i de vint fotografies que expliquen les experiències vitals dels artistes. Ambientada en una instal·lació, la mostra també inclou objectes diversos i projeccions audiovisuals.  

L'exposició forma part de les activitats programades a Osona per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el 10 d’octubre, impulsades per la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona en col·laboració amb la Universitat de Vic (UVic), l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona (AFMMO) i el Consorci Hospitalari de Vic (CHV). L’exposició també ha rebut el suport del Centre Especial de Treball Calandra.

"Qui no s’ha sentit alguna vegada com un pingüí en un desert? O una tortuga en una reunió de llebres sense poder atrapar-les mai? Els inestables som persones que transmetem l'estabilitat de les nostres emocions, actituds i pensaments. Som persones estables que expressem la inestabilitat del món i la relatem a través de les profunditats més obscures de tots i cadascun de nosaltres...". Així és com es defineix aquest grup d'artistes - K., Mitha, Flaix Colom i Saray - que vol sensibilitzar la població i lluitar contra l'estigma de les malalties mentals a través de l’art.

L'exposició es podrà veure en aquesta sala fins el 31 d'octubre, ja que després es traslladarà al Bar La Nyàmera de Vic. Els horaris són els següents: de dilluns a divendres, de 7:30 hores a 21:00 hores.
Arxivat a