Mirada femenina al 12è Festival de Curtmetratges de Manlleu

El jurat d'enguany estarà format íntegrament per dones | Es projectaran més de 50 films de països tan diversos com Kosovo, Corea del Sud i Hongria

Elvira Vilardell
15 d'octubre del 2014
Actualitzat el 16 d'octubre a les 10:02h
Presentació del Festival, amb Àlex Garrido i Sergi Prat
Presentació del Festival, amb Àlex Garrido i Sergi Prat | Adrià Costa

Àlex Garrido i Sergi Prat, el passat dijous a la presentació del 12è Festival de Curtmetratges de Manlleu. Foto: Adrià Costa


El festival de Curtmetratges de Manlleu arriba a la seva dotzena edició del 22 al 26 d'octubre i ho fa per primera vegada amb un jurat conformat íntegrament per dones. A més, aquest any s'estrena nova ubicació: l'Espai Rusiñol. Així ho va explicar el passat dijous, 9 d'octubre, el director del certamen, Sergi Prat, durant la presentació del festival, on també hi va assistir el regidor de Cultura de Manlleu, Àlex Garrido.

El jurat el conformaran la crítica cinematogràfica i professora Violeta Kovacsics, l'actriu osonenca Marina Comas i la directora Mar Coll. L'organització ha volgut que aquest fos el tribunal d'enguany per contribuir a "una major visibilització de les dones al món del cinema".

Les jornades cinematogràfiques comptaran amb una selecció de curts d'arreu del món: 50 curtmetratges de països tan diversos com Kosovo, Corea del Sud, Hongria, EUA o França, a més de l'Estat Espanyol, que els organitzadors han triat d'entre les 1.500 obres rebudes.

La programació s'iniciarà el dia 22 amb "Apagats" d'Èric Antonell, director del film guardonat amb el Premi al Millor Curt d'Osona l'any passat. Durant les nits dels següents dies es projectaran els treballs seleccionats, menys els curts d'animació que es podran veure divendres, 24 d'octubre, al matí. D'altra banda, el festival també oferirà tallers de pixelació de la mà de Frank Martos, que seran gratuïts com la resta d'activitats. 

Les propostes competiran en tres categories: curtmetratges de ficció, curtmetratges d'animació i curtmetratges d'Osona. Dins del primer grup s'entregaran dos premis: el Gran Premi del Jurat i el Premi del Públic. En les altres dues categories es lliurarà un únic guardó, que decidiran novament els espectadors del festival.

El Gran Premi del Jurat rebrà 2.000 euros, el del Públic 600 euros, el Premi al Millor Curt d'Animació 300 euros i el Millor Curt d'Osona serà recompensat amb la realització d'un curtmetratge amb el suport de la Universitat de Vic.

Espot publicitari del Festival

 
Arxivat a