Un centellenc cultiva «patates violetes»

Aquesta varietat, originària de Perú, és ideal per fer purés degut a la seva textura

per Elvira Vilardell , 9 d'octubre de 2014 a les 15:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les patates recollides per l'horticultor. Foto: Toni Carrasco


El centellenc Toni Carrasco, aficionat a col·leccionar llibres i receptes de cuina, va recollir el dilluns 6 d'octubre la primera collita experimental de patata negra "vitelotte", una varietat originària de Perú.


 

Toni Carrasco, amb els tubercles Foto: Toni Carrasco

L'osonenc assegura que aquesta és la primera collita d'aquest tubercle que es fa a la comarca. La patata "vitelotte" és petita i allargada i és de color violeta per dins i negra per fora. Carrasco explica que gastronòmicament és molt bona bullida i que és ideal per fer purés i parmentiers per la seva peculiar textura, gust mineralitzat i sobretot pel seu color.

L'horticultor explica que tot va començar l'any passat quan, després de participar al concurs de cuina de la Fira de la Tòfona de Centelles, li van sobrar unes quantes patates d'aquesta varietat. Se li va acudir que les podia deixar germinar i plantar-les al seu hort ecològic. Al juny va fer la plantació i, gràcies a les plujes d'aquest estiu, va aconseguir agafar més de dos quilos d'aquest tubercle uns mesos més tard.  

 

Participació