L'Atlàntida celebra el Tricentenari amb Manel Camp Quartet i Lídia Pujol

El concert està proposat en clau jazzística i a partir de poemes inèdits de Miquel Martí i Pol

Redacció Osona.com
09 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 8:29h

Manel Camp Quartet i Lídia Pujol


Manel Camp Quartet i Lídia Pujol presenten el proper diumenge, 12 d’octubre, a l’Atlantida de Vic “Ressorgir 2014”, una proposta formulada en clau jazzística a partir de poemes inèdits de Miquel Martí i Pol. El concert tindrà lloc a partir de les sis de la tarda a la Sala Joaquim Maideu.

“Ressorgir 2014” és una revisió de la partitura original que Manel Camp va compondre el 1992 amb motiu de la cloenda dels actes de celebració del centenari de les Bases de Manresa i que ara torna glosat amb la veu de Lídia Pujol. Aquesta nova proposta conflueix en el desig d’un ressorgiment col·lectiu, justament l’any en què celebrem el 300è aniversari de 1714.

Una oportunitat de gaudir del Manel Camp més autèntic i de la seva inestimable banda integrada per Lluís Ribalta (bateria), Horacio Fumero (contrabaix) i Matthew Simon (trompeta). La incorporació de la veu solista de Lídia Pujol dimensionarà les paraules del poeta Miquel Martí i Pol i afegirà a la proposta, de manera superba, les emocions i la calor d’una veu amb una personalitat extraordinària.

“Ressorgir 2014” s’estructura en tres blocs: el ressorgiment nacional (Renaixença, modernisme, Solidaritat Catalana, la Mancomunitat...), de l’autonomia a la resistència (la dictadura de Primo de Rivera la República Catalana, la Guerra Civil, la Resistència...) i l’avui (la recuperació de l’autonomia, Catalunya dins d’Europa, ara i futur...). En definitiva, un recorregut sonor per les impressions i els sentiments que causen els esdeveniments que marquen la història de Catalunya al llarg dels dos darrers segles en el compositor.

D’altra banda, el dissabte 11 d’octubre, a la Sala Ramon Montanyà, Rosario presenta, amb totes les entrades exhaurides, el seu últim disc titulat simplement “Rosario”. Després de més de 20 anys de trajectòria artística, la petita de la família Flores ha aconseguit crear un estil propi en el qual hi té cabuda tant el pop, el rock, el blues, la rumba, el soul, el funky, la bossa nova, el gipsy, el flamenc... Compta amb més de trenta discos de platí i d’or, un gran nombre de premis i diferents temes números 1 a les llistes més cotitzades. Per descarregar fotografies de Manel Camp Quartet i Lídia Pujol, cliqueu aquí.
 

Més informació i compra d'entrades

Arxivat a