L'Hospital de la Santa Creu de Vic canviarà la seva fisonomia en dos anys

Un projecte preveu soterrar l’aparcament, construir un nou edifici d’una planta i obrir la zona verda a la ciutat | Les obres permetran reorganitzar la ubicació de tots els serveis

Pere Pratdesaba
08 d'octubre del 2014
Actualitzat a les 12:26h
Pàrquing de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, aquest dimarts a la tarda
Pàrquing de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, aquest dimarts a la tarda | Adrià Costa
Pàrquing de l'Hospital de la Santa Creu de Vic, aquest dimarts a la tarda. Foto: Adrià Costa

L’Hospital de la Santa Creu de Vic canviarà la seva fisonomia exterior en un parell d’anys. De retruc, l’entorn urbanístic de la zona també se’n veurà beneficiat. El projecte, impulsat de manera conjunta per l’Hospital de la Santa Creu i el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), pretén soterrar el pàrquing i construir a sobre un edifici d’una planta, amb molt  espai verd que comunicaria amb el parc que hi ha actualment per la banda del carrer Ramon de Terrades.

Els detalls del projecte i el seu pressupost no es coneixeran fins que es faci la licitació, el proper mes de desembre. Si es compleixen els terminis previstos, les obres finalitzarien al llarg de 2016, segons fonts del CHV, que no han volgut fixar cap data concreta. Els treballs contemplen diverses fases.

El punt de partida es va viure el passat dilluns, en el ple municipal de Vic, on es va aprovar una modificació del POUM per tal que es poguessin construir els accessos a l’aparcament soterrat. A partir d’ara, un cop licitat el projecte, ja s’engegarà tota la maquinària.

En una primera fase, es construirà l’aparcament soterrat, d’una sola planta i amb un nombre de places superior a l’actual, a la superfície. També se soterrarà una caseta transformadora d’electricitat que en aquests moments està a l’exterior. Encara no està definit el model d’explotació que servirà per finançar l’obra: en un primer moment s’havia previst externalitzar la gestió de l’aparcament però ara l’hospital està estudiant la possibilitat d’assumir-la directament.

Un cop construït el pàrquing, es passarà a una segona fase, amb la construcció d’un edifici d’una planta en forma de “L”, que ocuparà part de l’espai de l’aparcament exterior actual i quedarà enganxat a l’edifici de l’hospital. En aquest indret s’hi instal·larà un nou vestíbul (l’entrada del centre s’ubicarà al lloc on ara hi ha l’entrada per a vehicles, amb accés directe des del carrer doctor Junyent), una gran àrea de rehabilitació (CHV i Hospital de la Santa Creu compartiran la gestió d’aquesta àrea, i actualment estan en negociacions), el restaurant i la cafeteria.

El nou edifici, amb els serveis que incorporarà, permetrà reorganitzar altres espais del centre. Així, per exemple, on actualment hi ha el vestíbul s’hi construiran els ambulatoris. La resta de l’espai exterior que no s’utilitzi serà una zona verda, que s’obrirà a la ciutat.
 

Pàrquing de l'Hospital de la Santa Creu, aquest dimarts a la tarda. Foto: Adrià Costa

Arxivat a