Bona collita de la patata del bufet

Els tubercles d'aquesta temporada han sortit "rodons i macos" i no bonyeguts, com sol ser habitual, explica un dels organitzadors del Mercat de la Patata del Bufet d'Orís

Elvira Vilardell
09 d'octubre del 2014
Actualitzat el 10 d'octubre a les 22:30h
El Mercat de la Patata del Bufet d'Orís, diumenge
El Mercat de la Patata del Bufet d'Orís, diumenge | A. Costa

Mercat de la Patata del Bufet d'Orís, el passat diumenge. Foto: Adrià Costa


El Mercat de la Patata del Bufet d'Orís arriba aquest octubre a la seva vintena edició. Cada diumenge al matí d'aquest mes, els pagesos i productors ofereixen el seu producte en aquesta petita població osonenca.

El primer dia de mercat, el passat diumenge, va començar una mica apagat, a causa del temps, però a mida que va anar avançant el matí la gent es va animar i moltes persones es van apropar a les parades. Les patates es venen a 1,20 euros el quilo, igual que en l'edició anterior.

Jaume Tuneu, un dels organitzadors del mercat, explica que aquest any la collita ha estat bona gràcies a la meteorologia, i les patates han sortit "rodones i maques". Això no és habitual, ja que aquesta varietat sol ser dificultosa de pelar a causa del seu relleu bonyegut.

A més del mercat, les jornades compten amb altres propostes, com la passejada amb ponis per la mainada, que es va fer diumenge passat, la 16a trobada de poetes d'Orís, el 19è concurs de pintura ràpida o la gran castanyada que tanca el mercat. D'altra banda, tots els diumenges hi ha una mostra gastronòmica on es poden tastar diferents plats fets amb patata del bufet.
 

Programa del XX Mercat de la Patata del Bufet d'Orís / Ajuntament d'Orís

Recull de galeries de fotos del Mercat de la Patata del Bufet d'Orís