El Consell Comarcal retrà homenatge als vuit genets, que es van emportar l'or en les dues competicions

Elvira Vilardell
04 d'octubre del 2014
Actualitzat el 09 d'octubre a les 12:12h
L'equip espanyol de raid s'ha proclamat campió del món en la carrera disputada el passat 28 d'agost a Normandia dins la setena edició dels Jocs Eqüestres Mundials (World Equestrian Games). Maria Álvarez (nascuda a Santander, però actualment osonenca) i els osonencs Laia Muixí, Jordi Arboix i Jaume Puntí, juntament amb Javier Cervera, formen l'equip guanyador, entrenat pel seleccionador nacional i cap d'equip, Ignasi Casas. Puntí i Arboix es van classificar en cinquena i sisena posició, respectivament, en la prova individual.

La victòria arriba després de la medalla d'or de l'equip júnior de raid al campionat d'Europa per equips, celebrat a Verona al mes de juliol. El conjunt guanyador estava format pels tres osonencs Gil Berenguer de Torelló, Paula Muntalà de Manlleu i Maria Dulcet de Gurb. A més, Berenguer, va aconseguir la medalla d'or júnior individual i Paula Muntalà, la medalla de bronze júnior individual.

El raid consisteix en curses a llarga distància, de 80 a 160 quilòmetres en un sol dia, dividits en etapes i amb exigents controls veterinaris entre les fases. És una de les set disciplines que es troba dins la competició, que és  la més important en l'àmbit dels esports hípics i igual que els Jocs Olímpics se celebra cada quatre anys. La primera edició dels jocs va ser el 1990 a Estocolm i l'equip espanyol ja va fer un molt bon paper, guanyant  la medalla de bronze per equips.

Reconeixement als guanyadors

El Consell Comarcal d'Osona i la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç, juntament amb el Consell Empresarial d'Osona, faran un acte de recepció el dimarts 7 d'octubre als genets osonencs que han aconseguit la medalla d'or als Jocs Mundials Eqüestres a Normandia 2014. També es farà un reconeixement a l'equip júnior de raid que va aconseguir el campionat d’Europa per equips a Verona 2014.

El president del Consell Comarcal, Joan Roca, farà lliurament d'un obsequi institucional als vuit genets (set osonencs i una berguedana amb vinculació a Osona), així com al seu seleccionador i cap d’equip. A continuació, Josep Pujadas, president de la Delegació a Osona de la Cambra de Comerç, exposarà als assistents el projecte-estudi per engegar un hipòdrom a la comarca aprofitant el potencial hípic i les infraestructures ja existents.