Miquel Calçada, a l'Aula d'Extensió Universitària

A l'acte, on van assistir unes 600 persones, es va parlar del 9-N i la formació constant

Elvira Vilardell
04 d'octubre del 2014
Actualitzat el 07 d'octubre a la 13:37h

Els conferenciants, durant l'acte Foto: Universitat de Vic


L'Aula d'Extensió Universitària Gent Gran d'Osona va inaugurar el curs el dia 1 d'octubre en un acte al Teatre Atlàntida de Vic. El protagonista de la jornada va ser Miquel Calçada, comissari dels Actes de Commemoració del Tricentenari, que va reflexionar sobre les connexions entre el 1714 i l'actualitat catalana, destacant el paper que va tenir Osona amb el Pacte dels Vigatans. Calçada va remarcar la importància de les persones grans en el procés i els va animar a tirar endavant i a no tenir por.

L'acte el va presidir Josep Arimany, regidor de Ciutat del Coneixement i president de Creació; Carme Sanmartí, secretària general de la UVic-UCC; Joan Roca, president del Consell Comarcal d'Osona, i Lluís Vila d'Abadal, director de la Fundació Atlàntida de Vic.

L'encarregat d'encetar l'acte, on hi havia prop de 600 persones, va ser Josep M. Soler i ho va fer parlant sobre la voluntat humanitzadora de l'Aula a partir del coneixement i la reflexió. Roca, aprofitant la presència de Miquel Calçada, va recalcar el paper dels ajuntaments en el 9-N. D'altra banda, Sanmartí va optar per fer un discurs sobre la importància que té formar-se constantment, mentre que Arimany va posar el focus d'atenció en la transcendència de tenir un envelliment actiu.

L'acte, tal hi com mana la tradició universitària, es va acabar amb l'himne universitari "Gaudeamus Igitur".
Arxivat a