La Farga obté tres nous projectes ferroviaris a l'Aràbia Saudita i França

Les línies es construiran en tres trams i seran executades entre 2014 i 2015

Redacció Osona.com
30 de setembre del 2014
Actualitzat a les 12:55h
Tres nous projectes ferroviaris d'alta velocitat han estat adjudicats al Grup La Farga. Es tracta de tres línies diferents que recorreran els trams Meca-Medina (Aràbia Saudita), Tours-Bordeus (França) i Metz-Estrasburg, i que seran executats entre 2014-2015. 

El tram que unirà la Meca i Medina, que rep el nom de projecte Haramain High Speed,tindrà una llargada de 449,2 quilòmetres i unirà les dues ciutats musulmanes a través de diferents poblacions i l'aeroport internacional King Abdulaziz.

S'espera que el tren t

Mapa de la línia de l'Aràbia Saudita. Foto: Grup La Farga

ransporti a tres milions de passatgers l'any a una velocitat mitjana de 320 km/h. La línia es fabricarà amb fil de contacte de coure i aliatges d'aquest material per a suportar les temperatures canviants del país que van dels 0ºC als 50ºC. Pel que fa als altres dos projectes, la línia entre Tours i Bordeus s'estendrà al llarg de 415 quilòmetres, mentre que la de Metz-Estrasburg no superarà els 150 quilòmetres. 

Actualment La Farga també està treballant en altres projectes com l'AVE Medina del Campo-Salamanca, de 50 quilòmetres, o l'AVE Olmedo-Ourense de 400 quilòmetres d'allargada, entre altres. A més, l'empresa metal·lúrgica ha obtingut fa poc la certificació dels seus productes ferroviaris a Romania, fet que els permet ampliar la seva expansió comercial pels països de l'Est d'Europa.