La UVic-UCC acull un torneig de robòtica per a joves

Es tracta d'una competició per construir robots amb peces de Lego

1a World Robot Olympiad a la UVic
1a World Robot Olympiad a la UVic | Jordi Molet/SAV UVic
Irene Giménez Vinyet
30 de setembre del 2014
Actualitzat el 02 d'octubre a les 9:45h

Equips participants al torneig organitzat a la UVic-UCC de la World Robot Olympiad


L'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya va acollir dissabte el torneig classificatori de la World Robot Olympiad (WRO), una competició adreçada a joves estudiants d'entre 7 i 15 anys.

En aquesta edició, els Arobot Magic de Platja d'Aro van ser els guanyadors de la categoria Regular Elementary, per a estudiants de 7 a 12 anys, on també van presentar-s'hi els Marrecs de Vilassar de Mar i EVT-Team Junior de Tona. D'altra banda, a la categoria Regular Junior High d'estudiants d'entre 13 i 15 anys, van sortir guanyadors els Lego Caspers de Barcelona, que havien de competir amb els Humans Arobot de Platja d'Aro, Evt-Team girls i Evt-Team boys de Tona, i els Rolectric de Vic.

Els vencedors tenen accés a la final estatal, que tindrà lloc al Cosmocaixa de Barcelona el pròxim 19 d'octubre. En aquesta ocasió, els estudiants competiran per aconseguir un lloc a la final mundial de Sochi (Rússia) a finals de novembre.

Tot plegat s'emmarca en un conjunt de setze tornejos classificatoris que es gestionen a tot l'estat per la Fundació EducaBot. Enguany, només dues d'aquestes competicions s'han celebrat a Catalunya, concretament a Vic i Barcelona.

Aquest any, el repte a resoldre estava inspirat en l'espai a través de naus espacials i satèl·lits artificials. El robot a construir només podia estar fet de material de la marca Lego, amb unes dimensions de 2’37 metres per 1’15 metres.

Els equips, constituïts per un màxim de tres membres, havien de construir el robot en un màxim de dues hores i mitja, el mateix dissabte del torneig. Posteriorment, van haver de competir en el terreny de joc per resoldre el dubte de quin era el millor.

L'entrega de premis del torneig van anar a càrrec de Carles Soler, president de la Fundació Educabot, i Jordi Villà, vicerector de Recerca i Professorat de la UVic-UCC i director de l’EPS. Tots dos han coincidit en dir que “l’enginyeria és divertida i és un goig veure nens i nenes gaudint-ne”.

L’Escola Politècnica Superior de la UVic-UCC ha ampliat d'aquesta manera el seu programa de robòtica educativa amb l’organització d’un torneig classificatori de la World Robot Olympiad a través de la Fundació EducaBOT, entitat responsable de l’organització dels tornejos a l’Estat espanyol. Actualment, ja hi ha competicions a més de 35 països dels cinc continents. A Europa hi ha competicions a Alemanya, Suïssa, Dinamarca, Grècia, Espanya, Ucraïna i Rússia.

A més, els organitzadors ja estan treballant per preparar la pròxima edició de la First Lego League que tindrà lloc el 22 de febrer de 2015 a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.
 

1a World Robot Olympiad a la UVic. Foto: Jordi Molet/SAV UVic

Arxivat a