Els Col·loquis de Vic se centren en la guerra

Les trobades tindran lloc al Consell Comarcal d'Osona

Irene Giménez Vinyet
26 de setembre del 2014
Actualitzat a les 11:41h
La XIX edició dels Col·loquis de Vic (CdV) se celebrarà la setmana que ve, els dies 2 i 3 d'octubre. Els col·loquis, que tindran lloc al Consell Comarcal d'Osona, tenen una periodicitat anual, i en cada sessió, el comitè organitzador determina un tema concret. Es traca d'una trobada-debat entre professionals de les humanitats i especialistes universitaris.

El curs que se celebra els dies 2 i 3 d'octubre estarà dedicat a la guerra entesa en dos vessants diferents: la guerra i les arts, i la guerra, la ciència i la filosofia.

Cada tema podrà ser tractat amb un màxim de deu minuts de durada per participant. Les comunicacions, que poden tenir un màxim de cinc folis i que han de ser rebudes per la Societat de Filosofia abans del dia 1 d'octubre, aniran seguides de petits debats on podran participar-hi els assistents.

Les jornades començaran dijous 2 d'octubre a les quatre de la tarda, quan es farà una presentació del llibre “Col·loquis de Vic, 18 l'estat, actes de col·loquis de Vic 2013”. Seguidament, s'obrirà el primer tema "La guerra i les arts" amb la ponència a càrrec del doctor Giuseppe Di Giacomo, de la Universitat La Sapienza de Roma.

Divendres 3 d'octubre, el darrer dia de les trobades i comunicacions, a partir de les deu del matí començaran els debats de "La guerra, la ciència i filosofia", amb la ponència del Doctor Salvador Giner de la Universitat de Barcelona. Aquest mateix dia, a partir de les dues de la tarda, es farà l'acte de cloenda de les jornades.
 

Programa d'actes dels XIX Col·loquis de Vic (PDF)

Arxivat a