El Cirvianum engega la temporada amb una festa de commemoració dels 20 anys

Nou 69 Teatre estrena aquest cap de setmana “Salvatges” | Mishima i Lluís Soler, alguns dels atractius del programa

Redacció Osona.com
25 de setembre del 2014
Actualitzat a les 17:33h
'Salvatges', la nova obra de Nou 69 Teatre
'Salvatges', la nova obra de Nou 69 Teatre
Una festa alçarà el teló, aquest divendres 26 de setembre, de la temporada del 20è aniversari del teatre Cirvianum de Torelló. Des d’ara i fins Nadal, l’equipament cultural oferirà una completa i variada programació, amb espectacles teatrals, concerts de música i propostes escèniques per a tota la família.

En la presentació de la temporada, la regidora de Cultura, Núria Güell, va explicar que al llarg d’aquests 20 anys del nou Cirvianum “n’hem passat de tots colors” i va qualificar el moment actual com “d’impàs”. Al mateix temps va voler fer un agraïment públic a “l’equip humà del teatre”, així com a les companyies teatrals i les entitats de Torelló, als mitjans de comunicació i al públic que “fidelment ha seguit les programacions del Cirvianum”. Finalment, va convidar a assistir a la festa que es farà, aquest divendres, a dos quarts de nou del vespre, a la sala noble de Can Parrella.

Aquesta festa per commemorar els 20 anys comptarà amb l’actuació del grup Aupa Quartet, que presentarà “Strings on fire”, i amb la participació dels grups locals Nou 69 Teatre i Xarxa Torelló. A més de les actuacions, es presentarà la temporada  als assistents i es compartirà una copa de cava. Com que l’aforament de la sala noble és limitat, cal fer la reserva prèvia al correu cirvianum@ajtorello.cat.

El responsable del teatre Cirvianum, Pep Tines, va comentar que s’havia convidat els grups locals (finalment Sss... Teatre no hi ha pogut ser) perquè “sense ells, la funció social del teatre no tindria sentit”. D’altra banda, va insistir en que el Cirvianum no només fa una programació professional, sinó que fa una funció social, “sense dir-nos Centre d’Arts Escèniques d’Osona”, en clara referència a l’Atlàntida de Vic.

Tines va desglossar la programació d’aquests propers mesos, que té la novetat d’incloure produccions de diferents comunitats estatals, gràcies a l’ingrés del Cirvianum en el programa Platea de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música (INAEM) del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte. En virtut d’aquest programa, es presentaran a Torelló diferents propostes teatrals molt interessants de les Illes, el País Valencià i Andalusia i en condicions econòmiques molt avantatjoses.

 

Pel que fa al teatre, hi ha propostes destacades com “Per un sí o per un no” de Nathalie Sarraute, amb direcció de Ramon Simó i interpretada pel manlleuenc Lluís Soler i per Manel Barceló (17 d’octubre); també l’adaptació de “Vània” d’Anton Txékhov de la companyia Les Antonietes, amb la torellonenca Mireia Illamola (29 de novembre); o l’èxit mallorquí “Acorar”, amb Toni Gomila (4 d’octubre); i encara la prestigiosa companyia malaguenya Espejo Negro, que amb els seus titelles representarà “La venganza de Don Mendo” (8 de novembre).  Sense oblidar el grup local Nou 69 Teatre, que aquest cap de setmana estrena la seva nova producció, “Salvatges” (a la foto), en dues representacions dissabte a les nou del vespre i diumenge a les sis de la tarda. Amb aquest obra, Nou 69 Teatre trenca amb la seva línia de produccions còmiques i s’endinsa en el terreny de la comèdia negra.

En el terreny de la música, destaca el concert de Mishima, presentant “L’ànsia que cura” (11 d’octubre); i el concert “Carles Cases diu Llach”, amb el músic Carles Cases i l’orquestra de cambra Terrassa 48 (25 d’octubre).

No hi faltarà la programació nadalenca amb el tradicional Concert de Nadal i els Pastorets, ni la 32ena edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya (14-23 de novembre). I així fins a una quinzena de propostes que completaran una temporada de tardor variada, interessant i de gran qualitat.

El Teatre Cirvianum continua amb la seva política de facilitar l’accés al teatre i captar nous públics. Per això, té una oferta d’abonaments gràcies als quals el descompte és més elevat com més espectacles es van a veure. Els descomptes poden arribar a ser de fins al 50 per cent.
 

Consulteu programació de tardor del Cirvianum



 
Arxivat a