Un informe policial l'espifia en vincular mesquita de Manlleu i consultes independentistes

La consulta al temple musulmà no es va arribar a celebrar mai, com assegura el document

B.F.
23 de setembre del 2014
Actualitzat a les 18:02h

El ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. Foto: Cadena SER


Aquest matí, la Cadena SER ha fet públic un informe policial que assegurava que la CUP i ERC "han intentat captar residents musulmans per aconseguir el seu vot" a favor de la independència, i que "s'ha arribat a utilitzar la mesquita de Manlleu per realitzar consultes independentistes". L'informe també avisa que "una Catalunya independent podria convertir-se en el tercer estat europeu amb major presència musulmana".

La referència de l'informe sobre les consultes independentistes a Manlleu és incorrecte. La consulta del 13 de desembre de 2009 no es va realitzar a la mesquita. En un principi, s'havia apuntat la possibilitat, però finalment es va argumentar que havia estat un error d'Osona Decideix. En el seu moment, el tema va aixecar una gran polseguera mediàtica.

El ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, entrevistat a l'emissora sobre l'informe, ha afirmat que la Fundació Nous Catalans, propera a CDC i dirigida per l'exdirigent d'ERC Àngel Colom, té com a missió "prometre el paradís a la terra" als catalans de religió musulmana si donen suport al procés independentista.

Fernández Díaz ha assenyalat obertament la Fundació Nous Catalans, més que no pas a ERC o la CUP: "Aquesta fundació existeix, i sabem quines són les seves activitats", explicant que la finalitat de Nous Catalans és que els gairebé mig milió de musulmans de diverses nacionalitats -la majoria, del Marroc- establerts a Catalunya "s'integrin en l'independentisme". "Té com a missió prometre'ls el paradís a la terra si donen suport a la independència de Catalunya", ha insistit.
 

Més informació, des de Nació Digital

Arxivat a