La Buixarda de Vic recupera el llegat del Casal Manel Viusà

L'ateneu es va inagurar dissabte | Els impulsors pretenen construir iniciatives i alternatives de mobilització social

Irene Giménez Vinyet
23 de setembre del 2014
Actualitzat el 26 de setembre a la 13:06h

Inauguració de l'Ateneu Popular La Buixarda. Foto: Joan Parera
 

L'Ateneu Popular La Buixarda de Vic va obrir les seves portes dissabte. La Buixarda es troba situat al que va ser el local Casal Independentista Manel Viusà, que va interrompre la seva activitat ara farà un any, i neix de la iniciativa d'algunes persones per recuperar l'antic espai.

La Buixarda pretén ser un punt de trobada per avançar cap a l'alliberament nacional dels Països Catalans i la transformació social. Parlem d'un espai autogestionat per poder construir, des de la base, iniciatives i alternatives de mobilització i lluita popular, expliquen els impulsors.

La inauguració va tenir un clar to polític on van participar-hi diferents representants del mateix ateneu, de l'antic Casal Manel Viusà, del Casal Boira Baixa de Manlleu i de Can Vies. L'acte d'obertura va comptar amb la presència dels castellers de Sant Hilari i la colla Riallera, i a continuació, es va oferir un dinar popular on van participar-hi unes 200 persones. Entrada la tarda van actuar en concert Jordi Montañez i Kódul.

Amb tot això, el dimecres 24 de setembre, a partir de les vuit del vespre, se celebrarà la segona assemblea oberta per continuar donant forma al projecte polític de l'ateneu, com ja va passar el passat 4 de setembre en la primera reunió, on van participar-hi unes quaranta persones i entitats de la comarca.
 

La Buixarda, en la seva inauguració. Foto: Joan Parera

Arxivat a