La guitarra de Raimundo Amador exalça el mestissatge flamenc al MMVV

L'artista presenta a Vic el seu darrer espectacle “La Leyenda del Gitano Eléctrico”, que combina el rock i el blues amb la seva faceta més flamenca | Els seus dos fills l’acompanyen a l’escenari

ACN
20 de setembre del 2014
Actualitzat el 23 de setembre a la 13:30h

“La Leyenda del Gitano Eléctrico” és el nou espectacle de Raimundo Amador ,que aquest divendres ha estrenat en primícia al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) . En aquest treball, aquest virtuós de la guitarra repassa la seva trajectòria des dels inicis, amb els primers enregistraments, com “El Poligano”, fins al moment artístic actual.

Amb el teatre gairebé ple, el concert ha arrencat amb el costat més flamenc de l'artista, amb cant i ball interpretat per la seva filla i que també ha comptat amb la participació del seu fill, i ha acabat amb la seva faceta més elèctrica, deixant-se portar pel rock i el blues, amb el so peculiar i característic de la seva guitarra. Tot plegat, amenitzat amb versions de Jimmy Hendrix, Pata Negra, Ray Heredia i Les Grecas. L'espectacle s'ha acompanyat amb projeccions, que recollien escenes de la vida de l'artista.

Raimundo Amador va néixer a Sevilla i ja des de nen va començar a tocar la guitarra al carrer. A poc a poc li va anar cridant l'atenció el flamenc i a partir d'aquí va començar a tocar per tablaos de Sevilla fins a entrar a formar part de l'elenc de la família Montoya. Allà va conèixer a Lole i Manuel i Camarón, amb els quals va arribar a gravar els seus discos. En aquell moment també va descobrir Jimy Hendrix, el rock'n'roll, el blues i la guitarra elèctrica.
 

Raimundo Amador, aquest divendres a Vic Foto: José M. Gutiérrez


Sense renunciar a les seves arrels flamenques, Amador dóna un pas en la música que el dota de personalitat pròpia. Segons els experts, la seva capacitat d'interioritzar tots els sons que escolta l'ha convertit en un dels principals artífex del mestissatge entre el flamenc i altres músiques. Va ser fundador de dos grups: Veneno (1977) i Pata Negra (1981).

A partir d'aquell moment, comença el que s'anomenarà com a llegenda del gitano elèctric, amb col·laboracions amb Enrique Morente, Paco de Lucía, Tomatito, Remedios Amaya, Ketama, Muchachito, Peret o Andrés Calamaro, entre molts d'altres. A nivell internacional, la llista es completa amb músics com BB King, Björk o Carlos Santana. Des de “Gerundina”, editat el 1995, Raimundo Amador ja ha gravat set discos.
 

Programa oficial del Mercat de Música Viva 2014 (PDF)

Recull de Galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic

Aneu al web Mercat de la Música Viva de Vic

 

Raimundo Amador, aquest divendres a Vic. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a