Uns 700 professionals busquen tancar contractes al Mercat de Música Viva

Un 15% dels acreditats són d'origen estranger | El volum de negoci supera els 3 milions d’euros

El pavelló comercial del MMVV, el passat dijous
El pavelló comercial del MMVV, el passat dijous | Adrià Costa
Estefania Escolà
19 de setembre del 2014
Actualitzat a les 22:33h
El pavelló comercial, ubicat al recinte firal del Sucre. Foto: Adrià Costa

L'àrea professional del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) acull més de 700 professionals que busquen conèixer quines són les propostes que es presenten de cara a la propera temporada i tancar contractes. Del total d'acreditats, prop d'un 15% és d'origen estranger.

El director artístic del mercat, Marc Lloret, ha explicat a l'ACN que el sector professional és una de les principals essències del MMVV i, per això, creu que cal continuar dinamitzant-lo. L'objectiu és mantenir les xifres dels darrers anys, que indiquen que al Mercat s'hi genera un volum de negoci que supera els 3 milions d’euros en contractacions.

L'Ivan Pivotti representa l'agència de contractació sevillana Marmaduke. Aquest any és la primera vegada que l'empresa s'ha acreditat com a professional del Mercat i, segons Pivotti, ho ha fet perquè considera que el MMVV és una de les ocasions més importants de l'Estat per promoure els grups musicals incipients i que estan tenint més èxit a Andalusia.

En canvi, l'Ester Llena ja és una habitual del Mercat. En aquesta ocasió, ha vingut en representació de la seva empresa, Estermino Produccions. Llena ha explicat que és important ser present al mercat "per mantenir contactes i perquè sàpiguen que segueixes estant allà i fent coses". A més, creu que cada any hi ha gent nova i està bé tenir intercanvi d'impressions.

Miqui Puig, aquest dijous al pavelló comercial. Foto: Adrià Costa

De fet, la Llotja del MMVV és una de les seves raons de ser. En aquesta edició, s'hi han acreditat més de 700 professionals, tot i que la xifra definitiva no se sabrà fins que acabi el certamen. En relació a d'altres edicions, la xifra de professionals s'ha anat mantenint malgrat la crisi.

Primera Fira dels Músics

En aquesta edició, el MMVV acull la primera Fira dels Músics, que té lloc els dies 19, 20 i 21 i compta amb deu estands d'empreses consolidades del sector dels instruments musicals de Catalunya. El seu director, Joan Ramon Moragas, ha explicat que es tracta d'una fira impulsada per clients aficionats a la música que vol crear un espai on es pugui veure l'oferta d'instruments i serveis al músic.

Segons Moragas, ara per ara, no existeix cap esdeveniment d'aquestes característiques i l'usuari ha de recórrer a Internet per informar-se. Moragas ha insistit en què es tracta d'una fira per a professionals, sinó que està oberta a qualsevol aficionat de la música.
 

Programa oficial del Mercat de Música Viva 2014 (PDF)

Recull de Galeries de fotos del Mercat de Música Viva de Vic

Aneu al web Mercat de la Música Viva de Vic


El pavelló comercial, aquest dijous al migdia. Foto: Adrià Costa

El pavelló comercial del Mercat de Música Viva, aquest dijous. Foto: Adrià Costa
Arxivat a