La CUP i el Procés Constituent impulsen una candidatura d'esquerres a les eleccions de Vic

La proposta vol ser unitària i està oberta a col·lectius, organitzacions i moviments socials | Pretén tenir una base popular assembleària i “rupturista”

Redacció Osona.com
17 de setembre del 2014
Actualitzat a la 13:39h
Assemblea al centre cívic Pau Raba
Assemblea al centre cívic Pau Raba | Procés Constituent
Assemblea al centre cívic Pau Raba. Foto: Procés Constituent

Una seixantena de persones pertanyents a diferents col·lectius, organitzacions i moviments socials de la ciutat van participar el passat dissabte, 6 de setembre, en una assemblea oberta amb l’objectiu d’explorar les possibilitats de conformar una candidatura “unitària d’esquerres i rupturista” a les eleccions municipals a Vic. Si bé aquesta primera trobada va ser convocada formalment des de les assemblees locals de Vic de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i el Procés Constituent, l’objectiu és abastar un ventall ampli i divers de persones que treballin pel canvi a Vic.

L’assemblea oberta es va celebrar al centre cívic Pau Raba i va ser el resultat d’uns primers contactes entre persones de diferents col·lectius, a més de persones que hi participen a títol personal. Fruit d’aquests primers contactes es va elaborar una proposta de document de partida, els quatre punts del qual es van debatre i que van rebre un ampli consens. Amb tot, només es tracta d’un document de partida que s’anirà desenvolupant precisament a partir de l’assemblea que s’està conformant.

Els quatre punts de partida a l’hora de conformar la candidatura aposten pel treball assembleari, la transparència en la gestió, la política com un servei i no com una professió, la democràcia directa i la radicalitat democràtica que fomenti la participació de les persones, les polítiques en favor de la justícia social i per la independència i la ruptura clara amb l’actual marc institucional per avançar en la construcció social i nacional dels Països Catalans.

Els participants en aquesta primera assemblea oberta es van emplaçar a una segona, el 27 de setembre a les sis de la tarda, també al centre cívic Can Pau Raba, tot convidant a tothom qui estigui interessat en formar part del procés per a la conformació d’aquesta eventual candidatura a la ciutat de Vic. El plantejament dels impulsors és obrir els treballs des d’una actitud que permeti i animi la participació de persones de tots els àmbits socials, polítics i associatius de la ciutat que es puguin sentir còmodes amb la proposta que s’ha d’anar definint i perfilant.

“La proposta de candidatura neix del convenciment que tothom qui viu i conviu a Vic, i no sols els polítics, han de ser protagonistes de la gestió diària de la ciutat i la vida col·lectiva. Seguint aquesta lògica s’entén que cal vertebrar una candidatura per les properes eleccions municipals de base assembleària, amb vocació d’esdevenir majoritària i referent de l’esquerra a la ciutat i que tingui com a objectiu trencar les lògiques de la participació i l’acció política i bastir un projecte d’empoderament popular, al carrer i les institucions”, apunten els impulsors en una nota.”Entenem que això només és possible a partir d’un procés municipalista de ruptura democràtica i constituent. És per això que es treballarà per construir una alternativa de base popular i de mètode assembleari que inverteixi l’equació de l’actual política per tal que l’Ajuntament i totes les persones que hi treballen ho facin amb i per a les veïnes i veïns de Vic, davant dels quals s’ha de donar totes les explicacions que calguin”, afegeixen.
Arxivat a