Mutilen el Pi de les Tres Branques de Folgueroles

Uns autors desconeguts serren de matinada una branca del simbòlic arbre

per Redacció Osona.com, 16 de setembre de 2014 a les 17:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pi de les Tres Branques de Folgueroles, serrat aquesta matinada Foto: Ajuntament de Folgueroles

El Pi de les Tres Branques de Folgueroles ha estat serrat aquesta matinada. L’Ajuntament ha posat la pertinent denúncia i els Mossos d’Esquadra estan investigant l’atac, del qual es desconeix l’autor o els autors.  


L’arbre ha estat tallat amb una serra, per una de les branques, que ha quedat a terra. El pi no és mort i ara s’estudiaran possibles alternatives. Els autors també han serrat el pal de l'estelada que estava al costat.

El Pi de les Tres Branques va ser transplantat als Prats de la Damunt de Folgueroles el passat mes de febrer, prop de l’ermita del mateix nom d’aquest municipi osonenc, en un acte d’agermanament entre les assemblees locals de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Folgueroles i de Berga. El plançó procedia del Pla de Campllong, al Berguedà, on hi ha el Pi de les Tres Branques original, aquell que fa més d’un segle Jacint Verdaguer va convertir en un símbol de la pàtria i de la unió dels pobles de parla catalana.

Es dóna la circumstància que el passat mes de maig el Pi de les Tres Branques de Berga també va rebre un atac i va ser mutilat.

Un moment de l'acte d'agermanament de les ANC a Folgueroles. Foto: Adrià Costa

 

Participació