La gestió dels boscos, a debat a Viladrau

Jornada organitzada per l'Observatori del Paisatge de Catalunya

Redacció Osona.com
16 de setembre del 2014
L’Observatori del Paisatge de Catalunya organitza aquest dimecres, 17 de setembre, a l’Espai Montseny de Viladrau, la jornada “Boscos: usos, mirades, paisatges”, en col·laboració amb l’Associació de Propietaris del Montseny i el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya.
 
La trobada té per objectiu analitzar noves formes de gestió i d’intervenció a les superfícies forestals, així com debatre quins són els actuals valors socials, productius, ecològics, estètics o terapèutics, entre d’altres.
 
En aquest sentit, es posaran sobre la taula els paisatges forestals i els de mosaic; el bosc en els catàlegs de paisatge; els valors dels boscos a escala local; els paisatges forestals catalans del futur en un context de canvi global; la funció terapèutica i espiritual dels boscos, i les noves formes de gestió que s’hi poden aplicar.
 
Cal tenir present que més de la meitat del territori català és superfície forestal i que el bosc és un tret distintiu de gairebé dos terços dels 135 paisatges de Catalunya recollits en els catàlegs.
 

Programa de la jornada