La CUP porta els sous de l'equip de govern de Manlleu a la Sindicatura de Comptes

La formació considera que hi ha irregularitats econòmiques en les percepcions dels regidors

Redacció Osona.com
16 de setembre del 2014
Actualitzat el 18 de setembre a les 14:13h
Xevi Vilar i Ismael Dot, aquest dilluns. Foto: Adrià Costa

La CUP Manlleu ha presentat  a la Sindicatura de Comptes possibles irregularitats en els sous i en les retribucions dels regidors de l’equip de govern (ERC i ICV) a l'Ajuntament de Manlleu. Així ho han explicat en una roda de premsa a la plaça Fra Bernadí, aquest dilluns a la tarda.

L’acusació es fruit de la campanya “Quins sous”, que la formació va engegar fa uns mesos. La CUP, sense representació al consistori manlleuenc, considera que aquestes pràctiques irregulars s’estan duent a terme des de fa vàries legislatures per part dels màxims responsables de l'Ajuntament.

Una de les irregularitats que la CUP ha portat a la Sindicatura de Comptes és la percepció del regidor de Promoció Econòmica i 2n tinent d'alcalde, Josep Maria Anglada. L’ecosocialista no té cap dedicació exclusiva aprovada i l'any 2013 va percebre una quantitat de 20.427 euros, tot en concepte de dietes,
o sigui, per percepcions per assistència a plens, juntes de govern, comissions informatives, òrgans col·legiats, indemnitzacions per deplaçaments o indemnitzacions per manutenció.

“La quantitat rebuda és molt elevada en comparació amb la resta de regidors sense dedicació exclusiva, fins el punt de generar uns ingressos molt semblants als diferents sous per dedicació exclusiva”, critiquen des de la CUP. Segons la formació, es tractaria d’un “sou encobert”, ja que Anglada està jubilat i no pot tenir dedicació exclusiva.

Per altra banda, la CUP també considera una irregularitat econòmica les percepcions rebudes pels sis regidors de l'equip de govern sense dedicació exclusiva aprovada, molt més elevades que els regidors de l’oposició.
 

Retribucions a l’Ajuntament de Manlleu, segons la CUP
 

Arxivat a