Concentració a Vic per reclamar millores a l'estació de tren

Després de dos anys de l’incendi, el bar, lavabos i ascensors continuen sense funcionar | La protesta tindrà lloc avui a les 19.30 hores

Redacció Osona.com
15 de setembre del 2014
El col·lectiu Perquè no ens fotin el tren ha convocat una protesta, aquest dilluns 15 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre, davant l’estació de Vic. L’objectiu és reclamar que els “òrgans competents” vetllin perquè l’estació de Vic, i totes les estacions de la línia 3 de Rodalies, estiguin dotades d’unes infraestructures adequades.

Recordem que el 15 de setembre de 2012 l’estació de Vic va patir un incendi que va afectar diversos serveis i va portar com a conseqüència el tancament del bar, els lavabos i l’accés des del pàrquing, i els ascensors d’accés a les vies 2 i 4 van deixar de funcionar.

Durant aquests dos anys, les asseguradores dels organismes implicats (Adif i Rodalies de Catalunya) no s’han acabat de posar d’acord sobre qui havia d’assumir el cost de les obres. En diverses ocasions, s’ha comunicat una data d’inici de les obres que no s’ha acomplert.

“Aquesta demora ha causat greus conseqüències als usuaris, especialment a aquells amb mobilitat reduïda”, diu Perquè no ens fotin el tren. “Totes aquestes mancances se sumen a les que ja té l’estació de Vic des de fa molt de temps com la deixadesa en el manteniment exemplificada amb les plantes que creixen a les marquesines o els nombrosos excrements d’ocells a les andanes i als elements arquitectònics”, afegeix el col·lectiu.

Des del col·lectiu perquè no ens fotin el tren exigim que els òrgans competents vetllin perquè l’estació de Vic, i totes les estacions de la línia R3, estiguin dotades d’unes infraestructures adequades.

La concentració d’avui consistirà en una visita guiada als desperfectes causats per l’incendi i a les altres mancances en la infraestructura de l’estació, es llegirà un manifest per demanar millores d’aquesta estació i de la línia R3, i es baixa`ra per les escales per anar a agafar el tren amb crosses, cotxets, caminadors, maletes, etc.
Arxivat a