L’ANC Vic demana disculpes pels problemes amb els busos de la Diada

Dels 18 autocars que es van contractar per anar a la V de Barcelona només en van aparèixer 14 | Alguns dels afectats es van traslladar en tren o cotxe particular

Redacció Osona.com
13 de setembre del 2014
Actualitzat el 17 de setembre a les 19:05h
Autocars a l'esplanada del Sucre de Vic, el passat dijous. Foto: Joan Parera

L’ANC Vic ha demanat disculpes en una nota (llegiu a sota) pels problemes que hi van haver amb els autobusos que s’havien de desplaçar a la històrica Via Catalana de Barcelona. Tal com ja va esmentar aquest diari, en el moment de la sortida, només es van presentar 14 dels 18 autocars que s’havien contractat, la qual cosa va suposar un gran enrenou i alguns enuigs d’algunes de les 240 persones afectades. L’entitat assegura que tornarà cost del tiquet als que no el van poder utilitzar.

L’ANC Vic diu que hi va haver un “desajust” en la contractació de busos: “Creiem que n'havíem contractat 18 però ens en van faltar quatre”. La situació es va agreujar perquè la meitat de gent de la coordinadora de Vic ja havien marxat abans per l'obligació de coordinar el tram 65. A les tres tocades van sortir tres dels autobusos que es van poder aconseguir a última hora. Alguns dels afectats es van traslladar abans a Barcelona en tren o en el seu cotxe particular.

En el comunicat, l’ANC Vic agraeix la col·laboració dels voluntaris en el desenvolupament de la Diada, i de les entitats que van signar el Compromís Ciutadà de suport a la consulta del 9-N. També mostra la seva satisfacció pels actes que es van organitzar a Vic, com la V de motards a la plaça Major, que va tenir un gran ressò.

--------------------------
Agraïments i disculpes

L'Assemblea Nacional Catalana de Vic ens adrecem a tots i cadascun dels nostres voluntaris per agrair la seva disponibilitat, generositat i perseverança. La Diada d'ahir va ser esplendorosa. Al matí, més d'un miler de motards es van concentrar a Vic per fer una V motera i reivindicar la independència de Catalunya. Això va posar a prova, una vegada més, els càlculs al centímetre sobre el terreny de la plaça per assegurar que el resultat fos òptim visualment. Es va aconseguir dedicant moltes hores de la nit i matinada i els voluntaris eren allà, amb nosaltres.

També volem manifestar el nostre reconeixement a les prop de cent entitats vigatanes que van signar el compromís de suport a les institucions catalanes pel 9-N. Gràcies per respondre a la nostra crida, aquest gest us honora.

A la tarda teníem el gran repte de baixar a Barcelona per participar a la gran V que ens menarà a formar part de la història de Catalunya. De nou, el desplegament de voluntaris va ser esplèndid i la resposta de la gent de Vic entusiasta i massiva. Volem agrair-vos aquesta confiança, sabem que tothom qui s'acosta a la parada de l'ANC Vic ho fa comptant que ens trobarà disposats a ajudar-vos.

Però, aquesta vegada vam fallar, hi va haver un desajust en la contractació de busos. Creiem que n'havíem contractat 18 però ens en van faltar quatre. La situació es va agreujar perquè la meitat de gent de la coordinadora de Vic havíem hagut de marxar abans per l'obligació de coordinar el tram 65. Algunes persones que no tenien el seu bus estaven, amb raó, molt disgustades. Les responsables dels busos estaven desolades per no poder trobar la solució. Patien per si no podrien ser a temps de baixar tota la gent a la Via Catalana, tal com els havíem assegurat. A les tres tocades van sortir tres busos que vam poder aconseguir a última hora però ens en va faltar encara un.

Des de l'ANC de Vic us demanem disculpes un altre cop, sabeu que us hi estarem i us retornarem el cost pel tiquet que vau comprar si vau haver de marxar en cotxe particular o en tren.

Aquest cap de setmana no obrirem la Casa Comella, no tenim material per vendre, vam esgotar totes les existències! Però a partir de dissabte vinent, allà ens trobareu. I si us cal comunicar-vos amb nosaltres abans, teniu el nostre correu electrònic a disposició: [email protected]

També volem agrair molt de cor la bona voluntat de moltes de les persones afectades que van ajudar a trampejar la situació i van esperar pacientment fins al final. Gràcies als molts que ens vau dir “no passa res, tenim el cotxe aquí o agafem el tren”, això ens va salvar. Menció especial als Geganters del Carrer de la Riera i als Portadors dels Cap de Llúpia per la seva col·laboració.

I finalment, dir-vos que us seguim necessitant a tots, que ja falta poc, que no abandoneu la tasca ni l'esperança i que votarem i guanyarem.

Coordinadora de l'Assemblea Nacional Catalana Vic per la Independència
12 de setembre de 2014, Vic

-----------------
FOTOS DE LA VIA CATALANA

Fotos dels trams osonencs de la Via Catalana 2014  (Joan Parera)

Arxivat a