Més de 10.000 osonencs reclamen a la Via Catalana que els deixin votar

La majoria es traslladen a la V amb bus, tot i que també s'ha utilitzat el tren i el cotxe

per Redacció Osona.com, 11 de setembre de 2014 a les 17:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de setembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vídeo del tram 65 de la Via Catalana, amb osonencs

El tram osonenc de la Via Catalana 2014. Foto: Joan Parera


Un dels trams amb gent de Tona. Foto: Ester Clot

V a la Diagonal. Foto: @gelopezfageda

Un dels trams on hi havia gent d'Osona. Foto: Iris Estrada Un dels trams on hi havia gent d'Osona.

L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, a la Via Catalana. Foto: Iris Estrada


Un grup de Centelles, a la Via Catalana. Foto: Marta Romero

Osona ha tornat a viure una multitudinària mobilització aquesta Diada, amb més de 10.000 persones que s'han traslladat a la Via Catalana de Barcelona. Milers de persones d'arreu del país han omplert la Gran Via i la Diagonal de Barcelona al llarg d'onze quilòmetres, en un to festiu, amb un clàm unànime: els catalans volen votar.

La mobilització de l'Onze de Setembre ha consistit en una immensa V entre les places d'Ildefons Cerdà i Pius XII fins a les Glòries seguint els eixos de la Diagonal i la Gran Via . Al llarg d'aquests onze quilòmetres els participants han dibuixat amb les seves samarretes grogues i vermelles una gran senyera de banda a banda de les avingudes. Segons la Guàrdia Urbana hi han participat 1.800.000 persones.

El moment àlgid s'ha viscut a les 17.14 quan una noia que el proper 9 de novembre farà 16 anys -i per tant podrà votar a la consulta- ha dipositat simbòlicament una papereta a l'urna situada just al vèrtex de la V. Un altre dels moments importants ha estat l'inici d'una gigaonada que des de les Glòries ha arribat als dos extrems de la V.

Les seccions locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) així com Òmnium Cultural, les dues entitats que han organitzat la demostració de força sobiranista, han omplert un total de 150 autocars amb 8.500 persones, que han començat a sortir el migdia. Només hi ha hagut problemes a Vic , on s'han presentat menys busos dels que s'havien contractat. Molts osonencs han optat pel tren i el cotxe particular, per la C-17, uns mitjans de transport que estaven molt atapeïts (a la foto, els gegants Cent i Teies de Centelles / CiU Centelles).

A  les ANC de la comarca se'ls hi ha assignat els trams 65, 66 i 67 , que s'han situat tots als volts de la plaça Tetuan. El tram 65, a Plaça Tetuan, ha estat per als participants de Vic. El tram 66, entre Nàpols i Roger de Flor, estava destinat a les poblacions del Lluçanès i Osona Nord. Finalment, el tram 67, entre Sicília i Nàpols, era  per a les poblacions del sud de la comarca. Els tres trams estaven plens.

Participa en el seguiment de la V: envieu-nos i vídeos

La V s'ha desplegat a Nació Digital a través d'un seguiment minut a minut amb totes les informacions de tots els actes que s'han fet a Catalunya i arreu del món. Per aquest motiu, podeu enviar el material a participacio@naciodigital.cat o 648 030 795 (whatsapp).
 
Tant el correu com el número de telèfon el podeu reenviar i agregar a grups de whatsapp, o a qualsevol persona i assemblea territorial que vulgui col·laborar en aquest seguiment.
 
Demanem que s’informi de la localització de la informació, fotos i vídeos que s’enviïn. Les imatges que envieu apareixeran al mosaic que ha preparat Nació Digital per a la V humana del pròxim Onze de Setembre.

Fotos de la Via Catalana 2014 des de l'aire (ANC)

Fotos de la Via Catalana 2014 a la plaça de les Glòries (Adrià Costa)

Fotos de la Via Catalana 2014 a la plaça de Sarah Bernhardt (JM Montaner)

Fotos de la Via Catalana 2014 a la Zona Universitària (Laura Montaner)

Fotos de la Diada 2014: arribada dels Motards Independentistes (JM Montaner)

Fotos de la Diada Nacional 2014 a Barcelona: ambient matí (1) (JM Montaner)

Fotos de la Diada Nacional 2014 a Barcelona: ambient matí (2) (Adrià Costa)

Recupereu el minut a minut de la V a Nació Digital

Especial V-Via Catalana 2014 a Nació Digital

Fotos de les sortides dels autocars a OsonaUn grup de Centelles, a Barcelona Foto: CiU Centelles  

Un grup de Centelles, a la Via Catalana. Foto: Marta Romero
  Autocars a l'esplanada del Sucre de Vic. Foto: Joan Parera

Sortida de Santa Eugènia de Berga

 

Participació