Les entitats es bolquen en donar suport a la consulta

L'AMI impulsa el lliurament del Compromís Ciutadà

Redacció Osona.com
11 de setembre del 2014
Lliurament del Compromís Ciutadà al Voltreganès
Lliurament del Compromís Ciutadà al Voltreganès | ANC
Lliurament del Compromís Ciutadà del Voltreganès. Foto: ANC

L’ Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha enviat una carta a tots els ajuntaments catalans per impulsar el lliurament del Compromís Ciutadà, un acord d’adhesió de les entitats a la consulta del 9 de novembre que s'ha entregat als alcaldes i regidors en concentracions que s'han fet aquest dimecres al vespre o durant el matí de la Diada. D’aquesta manera, desenes d’entitats han donat suport a les institucions catalanes en la convocatòria de la consulta.

Així, s'han celebrat concentracions a la plaça de la vila de cada localitat en suport al procés sobiranista juntament amb entitats i associacions. L' Assemblea Nacional Catalana (ANC) col·labora amb aquests actes i les seccions locals també han promogut diverses activitats pera  la Diada.
 
La resposta a la crida pel Compromís Ciutadà ha estat molt favorable i hi ha hagut resposta a molts municipis catalans, entre els quals molts d'osonecs, com Vic, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Julià de Vilatorta, Centelles, Tona, Prats de Lluçanès, Gurb, Folgueroles o Taradell, entre d'altres. A Vic, 88 entitats s'han compromès amb la consulta, i a Centelles, 33, per posar alguns exemples.

El president de l’AMI i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, ha explicat l’objectiu d'aquesta iniciativa: "Reivindicar el paper del municipalisme en tot el procés independentista, sobretot a l'hora d'explicar a Catalunya, Espanya i el món que el municipalisme hi està darrere i també hi pot estar al davant".
 
En totes les concentracions s'ha llegit el manifest de la campanya unitària de l’ANC i Òmnium Cultural “Ara és l’hora”. A més, s’han inclòs activitats de caràcter institucional i popular. 
 
Nació Digital, en col·laboració amb l'AMI, ha penjat un mapa amb totes les fotografies de tots els actes que els han remès els ajuntaments d'arreu del país.
 

ESPECIAL: LA V DE LA DIADA - VIA CATALANA 2014