Vídeo: centenars de motards fan una V a la plaça Major de Vic

L'Associació Motards Independentistes organitza una sortida cap a la Via Catalana | El president de Súmate, Eduardo Reyes, i Josep M. Vila d'Abadal han participat a l'acte

Espectacular foto de la V motard, feta amb un drone.
Espectacular foto de la V motard, feta amb un drone.
Redacció Osona.com
11 de setembre del 2014
Actualitzat el 16 de setembre a la 13:04h
Espectacular foto de la V motard, feta amb un drone.





Prop d'un miler de motos han fet aquest matí una V a la plaça Major de Vic , amb motiu de la Diada Nacional. La fita ha estat organitzada per l' Associació de Motards Independentistes .

Aquesta és la cinquena edició de la manifestació independentista en moto de l'Onze de Setembre, “Gas cap a la Via Catalana 2014”, organitzada per aquesta entitat. L'associació no s'identifica amb cap partit polític, el seu objectiu és fer sortides reivindicatives amb l'afany de sumar nous independentistes.

A partir de les deu del matí s'han fet els actes institucionals, amb la lectura de dos manifestos, un d'ells de la mà del president de l'Associació Súmate, Eduardo Reyes. A la sortida també hi ha assistit l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal, que ha agraït la col·laboració dels motards en el procés sobiranista de Catalunya   (els dos, a la foto / Albert Alemany).

Reyes, en un discurs on ha mesclat el castellà i el català, ha defensat la construcció d'un "nou país i una nova democràcia, parlem com parlem i vinguem d'on vinguem". El president de Súmate, d'arrels andaluses, ha exaltat als assistents dient que havien "plantat unes arrels aquí" i que "ningú els trauria". El seu discurs ha finalitzat amb llargs aplaudiments i crits d'"independència".

Després d'això, els motards s'han dirigit cap a Barcelona, via Manresa, Igualada i el Bruc. La seva entrada a la ciutat comtal està prevista a la una del migdia, per la Gran Via. Motards Independentistes estaran situats al tram 65.

A la concentració de Vic hi arriben columnes provinents d'arreu del país, d'indrets com Girona, Vilafranca del Penedès, Manresa, Artés, Barcelona, Lleida, el Vallès, Reus i Mataró.
 

Horaris del recorregut i de les diferents columnes



Les motos, aparcades en forma de V a la plaça Major de Vic. Foto: Albert Alemany

Les motos, aparcades en forma de V a la plaça Major de Vic. Foto: Albert Alemany
Arxivat a