L'Esquerra Independentista d'Osona fa una crida a la desobediència

Recuperada la manifestació a Vic de la vigília de la Diada

La manifestació a Vic, aquest dimecres
La manifestació a Vic, aquest dimecres | J.M. Gutiérrez
Redacció Osona.com
11 de setembre del 2014
Manifestació de l'Esquerra Independentista a Vic. Foto: J.M. Gutiérrez

Unes dues-centes persones van participar aquest dimecres, 10 de setembre, a Vic en la manifestació de l'Esquerra Independentista d'Osona, que s'ha recuperat enguany. La comitiva estava presidida per una gran senyera, aguantada per nens, i una pancarta amb el lema de la manifestació: "Desobediència, independència, Països Catalans". Els temps va acompanyar i no va ploure.

A la convocatòria s'hi van adherir la CUP, Arran Osona, SEPC, COS, Endavant OSAN, MDT i el Casal Popular Boira Baixa. Entre els assistents, molt jovent i alguna cara coneguda, com l'exdiputada del Parlament de Catalunya i exregidora de l'Ajuntament de Vic, Georgina Rieradevall.
 
La manifestació, en forma de marxa de torxes, va sortir uns minuts abans de les vuit del vespre de la plaça del Carbó, i va recórrer tot el passeig. En acabar el trajecte, es va fer un acte polític davant la plaça commemorativa a Bac de Roda, a la rambla de les Davallades. L'acte va comptar amb els parlaments de Pep Musté (foto), expres de Terra Lliure i militant de la CUP i l'MDT, així com de Mireia Sala i Míriam El Mouhadab, estudiants de secundària a Osona del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que recentment ha anunciat la convocatòria d'una vaga estudiantil quan el Tribunal Constitucional materialitzi la prohibició de la consulta del 9-N.
 
Des de l'esquerra independentista també s'anima a anar a la manifestació a Barcelona, aquest dijous 11 de setembre a dos quarts de 7 de la tarda, després de la V, a la plaça de Tetuan.

Manifestació de l'Esquerra Independentista a Vic. Foto: J.M. Gutiérrez