Un conte de Pilarín Bayés porta els nens a 1714

L'últim relat d'en Pau i la Laia es va presentar a Barcelona, enmig d'un emotiu homenatge al recentment traspassat Santi Pons

Irene Giménez Vinyet
10 de setembre del 2014
Adelina Palacín, Pilarín Bayés i Assumpta Verdaguer, creadores d'en Pau i la Laia. Foto: Eumo Editorial

Adelina Palacín, Assumpta Verdaguer i Pilarín Bayés van crear al 1985 en Pau i la Laia, dos personatges de còmic que continuen acompanyant avui dia l'aprenentatge lector de les noves generacions, i que en els últims títols publicats prenen un to més reivindicatiu. Aquest és el cas de l'últim conte publicat per Eumo Editorial , sota el títol Una Diada al Born
 
Així ho demostra l'èxit que va tenir la presentació de dijous passat al Born de Barcelona, coincidint amb el primer aniversari del centre, on un centenar de persones es va aplegar a la Sala Moragues, prop de les ruïnes per on transcórrer l'última aventura d'aquests dos personatges de conte.
 
Aquest últim títol suma més de dos milions d'exemplars venuts i forma part de la darrera col·lecció “En Pau i la Laia i les tradicions catalanes”, iniciada el 2012, i que centra les històries en la cultura i els trets identitaris del nostre país.
 
L'acte, celebrat al Born Centre Cultural , també va servir d'homenatge a Santi Pons, traspassat aquest mes d'agost , i que en paraules d'Adelina Palacín, va inspirar el relat d' Una Diada al Born .
 
Pons, membre molt actiu de la coordinadora comarcal de l'ANC Osona en els darrers anys, va ser especialment recordat en els parlaments d'aquest dia per la seva tasca en la defensa de la llibertat de Catalunya.

L'argument

S’acosta l’Onze de Setembre i en Pau i la Laia volen saber  per què celebrem la Diada i d’on ve aquesta festa. Amb la família han decidit visitar el Born. El guia que els acompanya explica com vivien els catalans del 1700, però ho fa d’una manera ben curiosa: converteix els nens en protagonistes de la història!
 

Més informació i compra del llibre