Una forta pedregada colpeja el nord d'Osona

Una dona ha resultat ferida al cap i moltes teulades han patit desperfectes

Redacció
06 de setembre del 2014
La mida de la pedra, més gran que la d'un ou
La mida de la pedra, més gran que la d'un ou
La pedra que ha caigut a Torelló aquesta tarda Foto: @ligigirl  

Si aquest divendres les pluges havien provocat espectaculars inundacions a Torelló , on els carrers van esdevenir rius en uns minuts, aquest dissabte ha estat una pedregada la que ha colpejat la població del nord d'Osona. El diàmetre de les pedres, de la mida d'un ou de gallina, i la voracitat amb la que han caigut, han provocat diversos desperfectes. En alguns indrets ha caigut pedra seca, és a dir, la pedregada ha caigut pràcticament sense pluja.

La pedregada ha causat nombrosos desperfectes en teulades i sostres i ha ferit una dona de 70 anys que ha rebut un impacte d'una pedra al cap. Un llamp també ha provocat un incendi en una casa del carrer Pau, on hi havia un magatzem.

Altres poblacions també han rebut l'impacte de la pedra o la forta pluja. Un exemple ha estat Sant Quirze de Besora que, tal i com es pot percebre en aquesta imatge de la C-17, ha format una capa de pedra sobre la carretera. La situació ha comportat un alt risc en aquesta carretera, on alguns cotxes han optat per resguardar-se a dins dels túnels, com mostra aquest vídeo.

Més enllà, aquesta tarda s'han registrat a Montesquiu 46 litres per metre quadrat, 18 a Manlleu, 11 a Sant Hipòlit de Voltregà i 11 litres per metre quadrat a Muntanyola.

Protecció Civil ha recomanat molta prudència en la conducció i ha alertat que els rius, rieres i torrents de les zones afectades per les intenses pluges baixen molt plens i hi ha risc de desbordament puntual.



La C-17 al seu pas per Sant Quirze de Besora a les 18 hores Foto: Osona.com


Cotxes parats esperant que la pedregada amaini a prop de La Farga de Bebié Foto: Osona.com 

A Manlleu també ha fet acte de presència però no ha estat amb tanta virulència. Ha durat poc i el seu tamany era menor.