La travessa Matagalls-Montserrat s'adhereix al Tricentenari

El Parlament acull la presentació de la prova

Irene Giménez Vinyet
06 de setembre del 2014
L'acte va estar presidit per Núria de Gispert
L'acte va estar presidit per Núria de Gispert | Parlament de Catalunya
L'acte va estar presidit per Núria de Gispert. Foto: Parlament de Catalunya

El Parlament de Catalunya va acollir el dijous a la tarda la presentació de la trenta-cinquena edició de la travessa Matagalls-Montserrat, en un acte presidit per Núria de Gispert, presidenta de la institució. Enguany, la travessa s’adhereix a la commemoració del Tricentenari dels fets del 1714 .
 
La presidenta va voler destacar el “gran simbolisme” d’aquesta prova, la qual “ens fa estimar el país i la terra”. En el seu discurs, Gispert va agrair l’esforç de l’organització i va comparar l’esperit de la travessa amb els trets distintius dels catalans, que són “persones fortes, amb resistència i amb il·lusió”.
 
A l’acte també hi van intervenir la presidenta del Club Excursionista de Gràcia , Marisa Carreño; el coordinador de la travessa, Eduard Albareda; el president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya , Jordi Merino; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya , Gerard Esteva; i el comissari de la commemoració del Tricentenari de la Generalitat, Miquel Calçada.
 
La travessa, una prova de resistència individual a peu i no competitiva, que aquest any es farà el cap de setmana del 20 i 21 de setembre, recorre en menys de 24 hores 85,5 quilòmetres, des del coll Formic, al peu del Matagalls, fins al santuari de Montserrat.