Les seccions de la PAH d'arreu del país donen suport a la protesta de Manlleu

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca reclama al BBVA un interlocutor amb capacitat de decisió per iniciar les negociacions, que considera encallades

Activistes de la PAH Osona a la plaça Major de Vic, aquest divendres
Activistes de la PAH Osona a la plaça Major de Vic, aquest divendres | Adrià Costa
Redacció Osona.com
05 de setembre del 2014
Activistes de la PAH Osona al vestíbul de l'oficina del BBVA a la plaça Major de Vic. Foto: Adrià Costa

Avui es compleixen 82 dies des des que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) d'Osona va acampar a la plaça Fra Bernadí de Manlleu, per pressionar el BBVA de Manlleu perquè se solucionessin sis casos de famílies vinculats a hipoteques. La protesta s'ha estès avui arreu del país i diverses seccions de la PAH de tot Catalunya s’han organitzat per fer una protesta simultània.

Aquest matí, una vintena de PAH catalanes han portat a terme ocupacions, bloquejos i accions en suport a l'acampada de la PAH d’Osona. A Vic, els activistes han entrat a les oficines de la plaça Major i la de la Rambla Hospital. La PAH també ha ocupat a les filials del carrer Major de TerrassaGranollers, Sabadell, Montcada, Blanes, Ripollet, Barcelona, Caldes, Valldetenes i Atmetlla del Vallès, Urgell, Viladecans, Garraf, Canovelles, Baix Montseny, Palamós, Pallars, Terres de l'Ebre, Anoia, Santa Coloma, Badia del Valès i Tordera, entre d'altres.

Les diferents seccions de la PAH han mostrat durant tota la jornada el seu suport als manifestants de Manlleu enviant piulades via Twitter sota el hashtag #totesSomPAHOsona. Moltes de les protestes han seguit l’ambient festiu que algunes de les manifestacions han tingut fins ara.

Els manifestants es queixen que durant aquests 82 dies el banc no ha ofert cap mena de solució "en una clara estratègia de desgast". Per tot plegat, des de la PAH es demana que el BBVA designi alguna persona que tingui veritable capacitat per a prendre decisions per tal d’iniciar negociacions. "La indiferència absoluta del banc cap aquestes demandes ens obliga a mantenir-nos en la mobilització i a fer extensiva l’acció col·lectiva a la resta de Plataformes d’Afectats per la Hipoteca", diu la PAH en
una nota.

La mobilització ha passat pocs dies després que el BBVA negués que hagués bloquejat les negociacions amb la PAH de Manlleu. 

Fotos de l' acampada de la PAH Osona al BBVA de Manlleu(Adrià Costa)

Vídeo: la PAH explica la situació dels casos del BBVA a Manlleu

Fotos de l' acció de la PAH Osona al BBVA de Manlleu (Adrià Costa)

Vegeu totes les galeries de fotos de les accions de la PAH Osona


Tres activistes de la PAH Osona tancades dins l'oficina del BBVA de la Rambla Hospital de Vic. Foto: Adrià Costa




Arxivat a